Ηρεμία επικρατεία από χθες έως και αυτή την ώρα  στα ελληνοτουρικά σύνορα στον Έβρο με τις δυνάμεις ασφαλείας να παραμένουν παρατεταγμένες και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μόλις δύο συλλήψεις (υπήκοος Αιγύπτου και ένας Μαροκινός) έγιναν στο 24ωρο μεταξύ 06:00 το πρωί της Κυριακής και 06:00 το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.646 περιπτώσεις.

Ο απωθητικός φράχτης ενισχύεται κι επεκτείνετα στα νότια.

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης το C130 από τη Λάρνακα που μετέφερε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Κύπρου, προκειμένου να συνδράμουν στην περιφρούρηση των συνόρων. Σημειώνεται πως η εν λόγω αποστολή μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, είχε προταθεί από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε, χθες το πρωί, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ένταση στις Καστανιές συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ σχετική ηρεμία επικρατούσε το πρωί της Κυριακής.

Το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έχουν γίνει 1.401 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στη χώρα, ενώ οι αρχές προέβησαν σε 12 συλλήψεις παρανόμως εισελθόντων μεταναστών.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Αντώνης Καρανδεινός

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘα καθυστερήσουν οι μειώσεις στην αντλία
Επόμενο άρθροΔεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νιγηρία