Εγγυήσεις ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς που άπασχολούνται στη μονάδα κόκκινων δανείων (recovery business unit – RBU), η οποία εκτός απροόπτου αναμένεται να αποσχιστεί απ’ την τράπεζα και να αποτελέσει ανεξάρτητη εταιρεία υπό νέα ιδιοκτησία, έδωσε χθες ο αρμόδιος της τράπεζας υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς κατά πληροφορίες θα κλείσει με τη σουηδική εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων Intrum και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις ευρωεκλογές, και πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα.

 

Στη μονάδα RBU της Τράπεζας Πειραιώς απασχολούνται περίπου 1.200 εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων, οι οποίοι με την μεταβίβαση θα βρεθούν να εργάζονται για λογαριασμό της Intrum.

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργέος Επικρατείας, αναφέρονται τα εξής:

 

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εγγυηθεί τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει των επικείμενων αλλαγών. Αλλαγές που προετοιμάζουν τη διαμόρφωση ξεχωριστής εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων και ως εκ τούτου της μεταβολής του προσώπου του εργοδότη. Η αντιμετώπιση είναι αντικείμενο υποχρεωτικής διαβούλευσης όλων των πλευρών.

 

Τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του υπεύθυνου Υπουργού για το Χρηματοπιστωτικό τομέα, Αλ. Φλαμπουράρη, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους.»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ.ΧΑΛΕΒΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ Κ.ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ