Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα της Ευρώπης και σίγουρα το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια εγκαινίασαν σήμερα η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, στα όρια της Λάρισας και της Μαγνησίας, που είχε αποξηρανθεί το 1962 και είχε αλλάξει ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλία.

 

Η κ. Κρέτσου τόνισε ότι «με το συγκεκριμένο έργο αναβιώνει και ζωντανεύει ένα κατεστραμμένο οικοσύστημα, αφού η λίμνη Κάρλα θα δημιουργήσει εκ νέου την χαμένη βιοποικιλότητα στην περιοχή. Οφείλω να συγχαρώ τους εργαζομένους και μηχανικούς για το έργο τους. Είναι ορατό σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής. Είναι μία μεταμόρφωση όχι μόνο της λίμνης, αλλά της οικονομίας».

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αφού ευχαρίστησε την κ. Κρέτσου ανέφερε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «τώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση, όλοι οι ζωντανοί φορείς της κοινωνίας είναι σημαντικό να συνεργαστούν για να πάμε σε μια νέα φάση, που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος».

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι στην ανασυσταθείσα λίμνη Κάρλα ζουν 181 είδη πουλιών και 14 είδη ψαριών, ενώ αρδεύονται από τα νερά της 150.000 στρέμματα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈνα γκολ με ιδιαίτερη σημασία…
Επόμενο άρθροΘρήνος για το θάνατο του Γκρέγκορι Χίζνιακ