Στην Ξάνθη θα εδρεύει το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Αν. Μακεδονία-Θράκη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, όπου θα στεγάζεται,παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.


Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας από το Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ Ιωάννη Καπλάνη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη. Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Γραφείου θα λειτουργεί και ένα δεύτερο σημείο επαφής,στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης.


Ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, στις δηλώσεις του για την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου, σημείωσε:
«Εγκαινιάζουμε με μεγάλη μας χαρά το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη . Στόχος μας η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς.
Από την πλευρά μας έχουμε ήδη φροντίσει οι δαπάνες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία να είναι επιλέξιμες στις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.
Μέσω του Περιφερειακού Γραφείου επιτυγχάνεται η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς δημιουργούμε τον αναγκαίο ιστό για την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως κεφάλαιο για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που ή έδρα είναι η Ξάνθη και η Πολυτεχνική Σχολή με το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της.
Η γνώση είναι για εμάς, κεφάλαιο. Καλή επιτυχία στο έργο του Γραφείου»

Λίγο πριν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης τόνισε ότι, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας επί της ουσίας είναι ο αρμόδιος φορέας προκειμένου να χορηγηθούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, πιστοποιητικά υποδείγματος, χρησιμότητας, καταθέσεις ,μεταφράσεις ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας και άλλους αντιστοίχους τίτλους .
Στόχος μας, η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς.

Είναι σημαντικό, με δεδομένο το νέο παραγωγικό μοντέλο που στήνουμε, έχει στον πυρήνα του την καινοτομία την ερευνά προκειμένου να έχουμε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία αλλά κυρίως να μπορέσουμε δημιουργήσουμε θέσης εργασίας, που θα είναι και καλά αμειβόμενες και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Στην ερώτηση για το αποτύπωμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και την περιοχή ΑΜ-Θ ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης απάντησε:
Το πιο σημαντικό θεωρό ότι είναι το ζήτημα καταπολέμησης της ανεργίας,που παρά της δυσκολίες είχαμε μια πτωτική πορεία και πλέον μετά την έξοδο από τα μνημόνια η Ελλάδα μπορεί αυτόνομα να χαράξει την αναπτυξιακή της πορεία.
Βλέποντας και της δράσης του ΕΣΠΑ, η πλειοψηφία των δράσεων αφορά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που μας ώθησε να αυξήσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό που είχαμε προβλέψει .Σύμφωνα με τα στοιχειά στην προσελκύσει επενδύσεων, έχουμε ρεκόρ δεκαετίας και οφείλουμε να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας και της Θράκης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το πλούσιο κυβερνητικό έργο που αποτυπώνεται και στην περιοχή ΑΜ-Θ .Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της ανθρωπιστικής κρίσης και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ήταν ιδιαίτερο θετικό στοιχειό και επιδιώκουμε να ενισχυθεί περισσότερο και να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις στην Ειδικοί Αγωγή στην Παιδεία και στην Υγεία.


Στην ερώτηση για το αποτύπωμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ξάνθη και το τι αφήνει ο Γιαννακίδης ως Υπουργός σημείωσε :
Η Ελλάδα για πρώτη φορά ήταν στις πρώτες ταχύτητες απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις που ταυτίστηκαν με ένα σκοτεινό πλαίσιο διαχείρισης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ . Στην πρώτη θέση του πακέτου Γιούνκερ παραμένει η Ελλάδα επιδόσεις που όπως σημειώνει ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης παραμένουν η πιο ηχηρή απάντηση απέναντι στην καταστροφολογία και τους μύθους που καλλιεργεί η ΝΔ και το μιντιακό κατεστημένο συστηματικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση ως προς το ΑΕΠ, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Οι πόροι που αξιοποιεί η Ελλάδα από τα πακέτο Γιούνκερ είναι 2,716 δις ευρώ, και αναμένεται να κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια 11,531 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία
Οι συνολικές επενδύσεις από το σχέδιο Γιούνκερ αφορούν στη χρηματοδότηση σχεδίων έργων υποδομών και καινοτομίας καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα τελευταία αποτελέσματα του σχεδίου Γιούνκερ, 19 εγκεκριμένα έργα υποδομών και καινοτομίας χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την υποστήριξη του πακέτου, με συνολικά σχεδόν 2,3 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να κινητοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 7,3 δισ. ευρώ
Σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εγκριθεί 14 συμφωνίες, ύψους 434 εκατ. ευρώ, με ενδιάμεσες τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων , ενώ προβλέπεται να κινητοποιήσει σχεδόν 4,2 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, με περίπου 25.820 επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης να επωφελούνται από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των 28 κρατών-μελών από το Σχέδιο Γιούνκερ ανέρχεται σε 75 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις 408,4 δισ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως περίπου 952.000 νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Το πιο κρίσιμο είναι η διαπραγμάτευση η προγραμματική για το επόμενο ΕΣΠΑ και αυτό που καταφέραμε είναι μια αύξηση 8%στους πόρους δηλ. επιπρόσθετα 2 δις ευρώ για την προγραμματική περίοδο που διανύουμε σημείωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Σε επίπεδο Νομού Ξάνθης, είχαμε μια σημαντική πτώση της ανεργίας περίπου 8% με 2,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας να έχουν δημιουργηθεί στον ιδιωτικό τομέα .Σημαντική ήταν και η επίλυση του ζητήματος Αναπτυξιακής Ξάνθης από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι για πολλά χρόνια η περιοχή είχε στερηθεί τα πολλά χρήσιμα προγράμματα του LEADER και με την επίλυση του προβλήματος διαθέτουμε ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας .


Αυτό που κρατάμε ,είναι οι δυνατότητες που έχει συνολικά η Ελληνική Οικονομία ,το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και άλλων υπουργείων που έχουν δώσει σκληρές μάχες αυτά τα χρόνια για να ανταπεξέλθουν και να μπει η Ελλάδα σε μια θετική τροχιά. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις παθογένειας και τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και να αποτρέψουμε δεύτερες σκέψεις για επιστροφή στις εποχές των μνημονίων, μαζί με την κοινωνία, που στις εθνικές εκλογές θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα με ανατροπή .Στις επόμενες ημέρες θα οξύνουμε και τον πολίτικο αλλά και το προγραμματικό διάλογο σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής της Ξάνθης .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ.

https://drive.google.com/file/d/1A5Hfv1kBXgZ039m_rqpvZsnJQ_7boDPy/view?usp=sharing

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Ρένα Μόρφη στο «Art Week» της ΕΡΤ2
Επόμενο άρθροΣτην Τρίπολη ο Αλέξης Τσίπρας