Εγκαινιάστηκε σήμερα η 12η Agrothessaly στη Λάρισα που διοργανώνεται από τον δήμο Λαρισαίων και την ΔΕΘ-HELEXPO.

 

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη διοργάνωση, τονίζοντας ότι «η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης της χώρας και κέντρο αγροτικής εκπαίδευσης.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του αγροτοδιατροφικού τομέα με την επιστήμη, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί με την συμβολή του νέου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της χώρας και της πόλης της Λάρισας, γι αυτό πρέπει να συνδεθεί με την ίδια την επιστήμη την έρευνα καινοτομία» είπε ο δήμαρχος.

 

Για σημαντική αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων αγροτών από τα προγράμματα των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και της βιολογικής κτηνοτροφίας, μίλησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης Agrothessaly.

 

Επιπρόσθετα, το κυβερνητικό στέλεχος στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, τονίζοντας ότι τον επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί ο φορέας διαχείρισης για την αξιοποίηση της σχολής.

 

Αναφορικά με το κόστος παραγωγής και το πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για μείωση του κόστους, ο κ. Κόκκαλης είπε το έχουν γίνει παρεμβάσεις στο κόστος της ενέργειας.

 

«Όλοι οι αγρότες μιλούσαν τα προηγούμενα χρόνια για το υψηλό κόστος παραγωγής. Εμείς χτυπάμε το πρόβλημα στη ρίζα του με τη μεγάλη παρέμβαση στο κόστος ενέργειας» είπε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Δημιουργήσαμε εδώ στη Θεσσαλία την πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα, δίνοντας έμπρακτα σοβαρές προοπτικές μείωσης του κόστους παραγωγής. Ο Θεσσαλός αγρότης θα παράγει ρεύμα μέσω φωτοβολταικών και ανεμογεννητριών, το οποίο θα συμψηφίζει με τη δική του κατανάλωση ενέργειας».

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στην ομιλία του είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο και έχει ενισχύσει την εξωστρέφεια της. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε επίσης, πως για να υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα «χρειάζεται να υπάρχει παραγωγική επανάσταση», ενώ αναφέρθηκε στην θετική πρωτοβουλία να υπάρχει εντός της έκθεσης ένα σημαντικό μέρος start up επιχειρήσεων.

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, είπε ότι η Agrothessaly δεν είναι μια περιφερειακή έκθεση και υποστήριξε ότι η έκθεση είναι μεγάλη ακόμη και για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι φετινή διοργάνωση έχει συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε, ανέρχεται σε 26.000 τ.μ έναντι 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο ArGOODaki των Goody’s Burger House προσέφερε και φέτος χαμόγελα στα παιδιά
Επόμενο άρθροH Fed δεν πρέπει να προχωρήσει σε προληπτικές αυξήσεις επιτοκίων