Ο νέος χώρος της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Βόλου με τον αγιασμό να τελείται από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Μετά από πολλές μετακομίσεις τα τελευταία χρόνια, οι 160 περίπου πάσχοντες, 70 απ αυτούς μεταγγιζόμενοι, έχουν πλέον το δικό τους σύγχρονο ιατρικό χώρο. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, στο δεύτερο όροφο και υλοποιήθηκε με δωρεά Δομικής εταιρείας.Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εγκατάστασης του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας σε ένα σύγχρονο χώρο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας και της Μονάδας  Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου κ. Λαφιωνιάτης,δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε έναν αναβαθμισμένο ποιοτικά χώρο θα προσφέρονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας.Επίσης,απηύθυνε κάλεσμα στήριξης της Αιμοδοσίας.

Συγκινημένος δήλωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος που βρέθηκε σε ένα Τμήμα του Νοσοκομείου και θέλησε να επαινέσει όσους δίνουν καθημερινή μάχη. Συνεχάρη το Νοσοκομείο, καθώς, σε σχέση και σε σύγκριση με άλλα Νοσοκομεία  της χώρας, έχει τους περισσότερους εμβολιασμένους.Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ.  Δέσποινα Λουκάκη, εξέφρασε τη χαρά της για τα εγκαίνια της νέας Μονάδας ενώ χαρακτήρισε τη Μονάδα ως δεύτερο σπίτι για τους μεταγγιζόμενους, καθώς κάθε 15 ημέρες πρέπει να βρίσκονται εκεί και να μεταγγίζονται.Η  νέα,ανανεωμένη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας διαθέτει θαλάμους ασθενών, προθάλαμο αναμονής, ειδικούς χώρους εξεταστηρίου και μόνωσης, προθάλαμο για τις διασταυρώσεις, γραφεία, χώρο αναψυχής και ανεξάρτητη είσοδο. Πολύ σημαντικό είναι και το σύγχρονο σύστημα κλιματισμού που εγκαταστάθηκε.Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν,οι Βουλευτές κ.κ. Μπουκώρος, Λιούπης, Μαραβέγιας από τη Νέα Δημοκρατία και η κ. Παπανάτσιου από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της Υφυπουργού Παιδείας κ. Μακρή και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλου, μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Αλεξάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Τζούνης, ο Αν. Διοικητής κ. Μπαμπούνης, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καραμέτος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Χαρανά, οι δωρητές-ευεργέτες του Νοσοκομείου κ. Ελένη Τσιμά σύζυγος του αείμνηστου Χαράλαμπου Τσιμά, εκπρόσωπος της εταιρείας  ΔΟ.ΜΗ.ΚΑ, καθώς και οι κ.κ. Μιχάλης Βλάχος και Θωμάς Ζάχος, γιατροί και νοσηλευτές.

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2022 – Υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί
Επόμενο άρθρο«Θα παίξει σίγουρα με τη Νιούκαστλ ο Ρονάλντο»