Το συναντούσες παλιά στα βιβλία του Λυκείου στην ενότητα με τα νοητικά παράλογα. Πήγαινε κάπως έτσι: «Ο αστυνομικός είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Άρα ο αστυνομικός είναι… μπουζούκι».

Εύκολα θα μπορούσες να το ανασύρεις από τη μνήμη σου και απόψε, ακούγοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ-1) να προσπαθεί να «απαντήσει» στις καταγγελίες του Γιάννη Βρέντζου που από χθες «ταρακουνούν» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης τις αποκαλύψεις «Νέων» και «Βήματος» για τις υποκλοπές από το Predator

«Είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από την παρανομία και το οργανωμένο έγκλημα» κατήγγειλε ο Γιάννης Βρέντζος λίγα λεπτά μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι στη Λεωφόρο. Μιας αναμέτρησης το αποτέλεσμα της οποίας κρίθηκε από ένα «κραυγαλέο» διαιτητικό λάθος.

«Είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία» πρόσθεσε ο έμπειρος παράγοντας εναρμονίζοντας την άποψη του με το νούμερο ένα θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας. Μια ιστορία που εδώ και μερικά 24ωρα φέρνει εξελίξεις με ρυθμούς χιονοστιβάδας…

«Πόσο βλάπτουν, κατά την εκτίμησή σας, την εικόνα της κυβέρνησής σας όλες αυτές οι υποθέσεις; Χθες άκουσα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού, τον κ. Βρέντζο, να μιλά για εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, να καταγγέλλει την Ομοσπονδία και να συνδέει την υπόθεση αυτή με τις παρακολουθήσεις, με τις υποκλοπές και με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Μαξίμου, τον κ. Δημητριάδη» ρώτησε σχετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Η απάντηση που πήρε: Μια άλλη ερώτηση. Πως γίνεται ο Ολυμπιακός να καταγγέλει μια εγκληματική οργάνωση τριετίας όταν ισάριθμες χρονιές κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;» ήταν τα λόγια του Πρωθυπουργού.

Είπε δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως δεν γίνεται να υπάρχει «εγκληματική οργάνωση». Όχι πως δεν υπάρχει.

Δεν διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση εγγυάται για αυτό, ότι δεν έχουν παρεισφρήσει δηλαδή εγκληματίες στο ποδόσφαιρο.

Δεν υποστήριξε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους έχουν φροντίσει προκειμένου να μην υπάρχει «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο.

Δεν είπε καν πως μια τόσο σοβαρή καταγγελία προφανώς και πρέπει να ελεγχθεί.

Εκτίμησε πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κερδίζει τα πρωταθλήματα την τελευταία τριετία δεν γίνεται να «ενεργεί» στο ποδόσφαιρο μια εγκληματική οργάνωση, σε βάρος του.

Δεν είναι υποχρεωμένος φυσικά να γνωρίζει ο Πρωθυπουργός από ποδοσφαιρικά project, ούτε όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν ποδοσφαιρικά τον Ολυμπιακό από τους άλλους όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλλον όμως ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να χάσει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα, διότι μόνον έτσι θα αποκτήσουν νόημα καταγγελίες όπως του κ. Βρέντζου. Και για να χάσει το πρωτάθλημα μπορεί να υπομείνει σε διαιτησίες σαν τη χθεσινή στη Λεωφόρο από έναν απίθανο «αλεξιπτωτιστή» Δανό που έστειλε η ΚΕΔ στην… αρένα.

Δεν το λέμε εμείς. Ακούστηκε προ ολίγου στον ΑΝΤ-1.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Eva: Που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις
Επόμενο άρθροΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Μόνο αποστροφή και αηδία μπορεί να νιώσει ο λαός με αυτή τη σήψη