Εγκλωβισμένη δείχνει η αγορά των Α/Κ στον υψηλό βαθμό νευρικότητας, με κυρίαρχο αυτόν στην Ελληνική αγορά και όχι μόνον. Αποτέλεσμα το Ενεργητικό να μην μπορεί να ξεφύγει από την καθοδική του κίνηση, κατά πόσο, μάλιστα, όταν οι μεριδιούχοι τις τελευταίες δύο ημέρες τείνουν να είναι «θεατές» των καταστάσεων και να τηρούν στάση αναμονής.

 

Σε αυτό το «κακό» κλίμα, την Πέμπτη η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατέγραψε νέα πτώση της τάξεως του -0,39%. Η υποχώρηση προήλθε εξ ολοκλήρου από την αισθητή μέση αρνητική απόδοση της αγοράς -0,45%, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν θετικά 0,02%. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η συναλλακτική αξία ήταν υποτονική και κατέληξε σε οριακό θετικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις, 498 χιλ. €.

 

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι16 έκλεισαν με ζημιές, οι 3 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Το εύρος της μέσης θετικής απόδοσης που επέτυχαν οι τρεις κα μόνον κατηγορίες ήταν οριακό: από 0,01% (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων και Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή) έως και 0,09% (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Υψηλής Διαβάθμισης). Αντιθέτως, οι μέσες απώλειες ήταν πιο έντονες, εκ των οποίων ξεχώρισαν: στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,36%, στα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,26%, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,80% και στα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,72%.

 

Αν και λόγω της υποτονικής συμπεριφοράς των μεριδιούχων η επενδυτική διάθεση δεν ήταν ξεκάθαρη, παρόλα αυτά θα την χαρακτηρίζαμε μικτή προς αρνητική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 588 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμιση με 356 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 292 χιλ. €. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 998 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 607 χιλ. €κ αι τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 176 χιλ. €.

 

 

Συμμετοχές αξίας 144 χιλ. € στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας έναντι μικρών εκροών 52 χιλ. € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

 

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕυρωασιατική Σύνοδος με τριγμούς και διχασμούς
Επόμενο άρθρο«Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε»