Επιχειρεί να δραπετεύσει καλώντας τον Μητσοτάκη σε debate

 

Να αλλάξει το αρνητικό κλίμα κατά της κυβέρνησης που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά και να δραπετεύσει από την αρνητική επικαιρότητα που δημιουργεί ο κυκλώνας «Πολάκης» επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Με μπαράζ προσκλήσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο πολιτικών ανδρών, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την ροή της πολιτικής επικαιρότητας και να ξεφύγει από την «δίνη Πολάκη».

 

Την ίδια ώρα ωστόσο το «άδειο» επικοινωνιακά χαρτί του depate έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς μετά και από την κοινή εμφάνιση του πρωθυπουργού με τον κ. Πολάκη στις πασχαλινές διακοπές του στο Ροδάκινο της Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αποδείξει το Μαξίμου ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει ακόμη την απόλυτη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, προκάλεσε αναζωπυρώσει αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της αντιπολίτευσης.

 

Σε μία προσπάθεια αντιπερισπασμού στην πίεση που δέχεται ο κ. Τσίπρας, ιδίως για την κάλυψη που παρέχει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, επανέφερε την πρόταση πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη – πρόταση που απέρριψε ήδη η ΝΔ, παραπέμποντας στην τριήμερη αντιπαράθεση, που θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

 

Παράλληλα συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη, όπου χθες επιδόθηκε σε εγκαίνια έργων. Στις 11:00 θα επισκεφθεί τα Ανώγεια και στις 13:30 το Σπήλι, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Χανιά, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου.

 

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να οριστικοποιήσει το νέο πακέτο παροχών, ιδίως ενόψει ενόψει των ευρωεκλογών.

 

Το πρωθυπουργικό επιτελείο επιδιώκει να θεσμοθετήσει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί προεκλογικών παροχών.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροεκλογικά «δώρα» ύψους 5,5 δισ. ευρώ μοιράζει ο Τσίπρας
Επόμενο άρθροTο τουρκικό Βarbaros «εισέβαλε» στη κυπριακή ΑΟΖ