Το «πράσινο φως» για τρεις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 295,5 εκατ. ευρώ άναψε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η  υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών εστιών Πανεπιστημίου Κρήτης μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ

 

Επίσης η επιτροπή ενέκρινε:

 

– Την κατασκευή και λειτουργία ενός καινοτόμου Πολιτιστικού και Εμπορικού Πάρκου Αναψυχής» της «ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ Α.Ε.», στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται προϋπολογισμός ύψους 69 εκατ ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 950 θέσεις εργασίας.

 

– Την κατασκευή τουριστικής εγκατάστασης 5 αστέρων της FRONTISA LTD σε συνεργασία με την Grivalia Hospitality S.A., στη Μύκονο. Στο επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται προϋπολογισμός ύψους 46,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 132 θέσεις εργασίας.

 

Σχετικά με το έργο: «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών εστιών Πανεπιστημίου Κρήτης μέσω ΣΔΙΤ»: Το έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο καθώς και την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης του Ρεθύμνου.

 

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων 3 έτη εκτιμάται να αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη την περίοδο λειτουργίας.

 

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν: ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ηλίας Γεωργαντάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θανάσης Βούρδας και ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νικόλαος Μαντζούφας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην Ιρλανδία αρχές Ιουνίου ο Τραμπ
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος