Πράσινο φως από το Eurogroup

 

Το πράσινο φως για την εκταμίευση των 978 εκατ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των ελληνικών ομολόγων άναψε το Eurogroup κατά τη σημερινή συνεδρίασή του στο Βουκουρέστι

 

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στην συνεδρίαση.

 

Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και η εκτίμησή μας ως Κομισιόν είναι θετική, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. Εργαστήκαμε πολύ, οι ελληνικές αρχές εργάστηκαν πολύ, για να φτάσουμε σε σημείο αρκετά αξιόπιστο ώστε να προτείνουμε αυτή την εκταμίευση, συμπλήρωσε. Όπως είπε, “έχουμε εξετάσει προσεκτικά τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη δημόσια διοίκηση και στον λεγόμενο Νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το αίσθημά μας είναι πως έχουν γίνει αρκετά για να μπορέσω να εισηγηθώ την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό θα ήταν ένα καλό σήμα για τη χώρα, η οποία έχει εξέλθει του προγράμματος (διάσωσης), η οποία ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών. Άρα θα είναι μια ακόμα καλή ημέρα για την Ελλάδα ελπίζω”.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκταμίευση είναι η πρώτη από ένα πακέτο 4,8 δισ. ευρώ, που θα δοθούν εφόσον η Αθήνα ανταποκρίνεται τις δεσμεύσεις της.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛιγότερες οι πιθανότητες για άτακτο Brexit
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα ανακάμπτει αλλά η Ευρώπη είναι σε ύφεση