Η διάνοιξη συνοριακής διάβασης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, στο Δήμο Πρεσπών Φλώρινας, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG-IPA GREECE-fYROM 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε στο Λαιμό Πρεσπών. Υπήρξε ομόφωνη εξουσιοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος να προχωρήσει στην τεχνική επεξεργασία και προετοιμασία πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος.

 

Η κεντρική ιδέα της πρότασης, που παρουσιάστηκε στα μέλη της επιτροπής (αποτελεί το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Προγράμματος) από το Διευθυντή Προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, Αναστάσιο Σιδηρόπουλο, περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων συνοριακού ελέγχου, των απαραίτητων οδικών προσβάσεων, αλλά και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανάπλαση του Λαιμού που πλέον θα γίνει οικισμός εισόδου της Ελλάδας.

 

Εταίροι του έργου θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και στις δύο χώρες, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.

 

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, που εκπροσωπούν υπουργεία, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς των δύο χωρών, κατέθεσαν την πλήρη υποστήριξή τους στην πρόταση της παρέμβασης και τις παρατηρήσεις τους για την καλύτερη περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω εξέλιξής της, ύστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των δράσεων εντός του 2019.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροPwC:Αυξημένη η επιχειρηματική αισιοδοξία των οικογενειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως
Επόμενο άρθρο««Να συνεχίσουμε με νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»