Οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τον κύκλο δράσεων προσβασιμότητας «Όλοι μαζί στην όπερα».

Ο κύκλος στοχεύει στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων στην όπερα και περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων καθώς και την παρουσίαση επιλεγμένων παραστάσεων σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Για την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, η πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση δόθηκε στις 20 Νοεμβρίου με την παραγωγή για όλη την οικογένεια «Τα μαγικά μαξιλάρια», σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ακολουθεί η δεύτερη της ίδιας παραγωγής στις 30 Νοεμβρίου.

Στον κύκλο «Όλοι μαζί στην όπερα» η Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσει αυτή την καλλιτεχνική περίοδο και το μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα» των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Ρένου Χαραλαμπίδη, το οποίο θα παρουσιαστεί σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και στις 5 Ιανουαρίου 2023 στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για τις επιλεγμένες παραστάσεις, σε συνεργασία με την εταιρεία ATLAS E.P, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Οι θεατές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας παρακαλούνται να πραγματοποιήσουν την αγορά των εισιτηρίων τους στα Ταμεία της ΕΛΣ, τηλεφωνικά στο 2130885700 ή με email στο [email protected].

Ο κύκλος δράσεων «Όλοι μαζί στην όπερα» υλοποιείται με τη στήριξη της Alpha Bank.

To άρθρο Εθνική Λυρική Σκηνή: Επιλεγμένες παραστάσεις σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο Δήμο Μυτιλήνης περνά η έκταση του πρώην ΚΥΤ της Μόριας
Επόμενο άρθροBlack Friday Week στο tzoker.gr – Μεγάλες προσφορές κάθε μέρα μέχρι και την Κυριακή