Την πρόθεσή του να μην προσέλθει να απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας, κοινοποίησε ο επιχειρηματίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, με γραπτή δήλωσή του την οποία ανέγνωσε ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος.

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα “είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας” είχα πει. “Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια”.

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει. Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή. Γιατί, «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει»», αναφέρει στη δήλωσή του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή και με το δεδομένο ότι ανάλογη άσκηση του δικαιώματός του έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, σε λίγη ώρα αναμένεται να πέσει η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας με την εξέταση του πρώην υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Παππά.

Οι προβολείς στρέφονται στο επόμενο στάδιο που είναι η αγόρευση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οπότε αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων θα εισηγηθεί επί της ενοχής ή μη των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι δικάζονται για παράβαση καθήκοντος (Ν. Παππάς) και συνέργεια στο αδίκημα αυτό (Χρ. Καλογρίτσας).

Δεκτά τα SMS

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του δέχεται ομόφωνα ότι τα τηλεφωνικά μηνύματα που προσκόμισε ο Χρ. Καλογρίτσας είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα.

Ομόφωνα, επίσης έκρινε ότι είναι κρίσιμα για τη διαμόρφωση δικαστικής κρίσης και δεν συντρέχει λόγος πλαστότητας και απορρίπτει τις ενστάσεις των κατηγορουμένων.

Αμέσως μετά η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, επισήμανε σχετικά με την πρότασή της για τη διαβίβαση πρακτικών της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα τα εξής: «Ο ιερός εδώ χώρος με ανώτατους δικαστές είπα να μην μετατραπεί στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων και χώρος πολιτικής εκμετάλλευσης, να διατηρήσουμε και το κύρος της διαδικασίας.

»Όποια πράγματα λέει κάποιος υπευθύνως και αρμοδίως να πάει να τα καταθέσει κάποιος και να μην τα λέει μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Θα πάνε να τα πούνε αρμοδίως με την υπευθυνότητα να τα καταθέσουν όσα είπαν και να μην λέγονται έτσι για να λέγονται για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκοί τελικοί σε «Γ. Καραϊσκάκης» και OPAP Arena
Επόμενο άρθροΠρόστιμο 17.750 ευρώ στον Παναθηναϊκό