Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

 

Η κ. Ξένη Δημητρίου ζητεί να εξεταστούν όσοι έλαβαν μέρος στη συμπλοκή εάν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες, ενώ έχει δώσει εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν, για ποιο λόγο και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε.

 

Επίσης διερευνώνται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

 

Τις παραγγελίες της κ. Δημητρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.

 

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν – όπως και έχει γίνει- και ποινικά οι δράσεις  συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κλείνοντας, τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επεσήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕλαφρά μείωση σε αριθμό σκαφών σε DWT και GT
Επόμενο άρθροΜε τη Βουλή παθαίνω παλινδρόμηση και έχω κάψει τις φωνητικές μου χορδές