Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση οι ενδιαφερόμενοι που είτε διαμένουν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.

 

Βασική προϋπόθεση εξακολουθεί να αποτελεί να μην έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη και το συνολικό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ το χρόνο.

 

Το επίδομα στέγασης αναμένεται ότι θα ξεκινήσει να χορηγείται από τον Ιανουάριο και θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ.

 

Για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά η εισοδηματική κλίμακα θα ξεκινά από τις 7.000 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τις 21.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά.

 

Πιο συγκεκριμένα για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά, το ποσό θα είναι 70 ευρώ το μήνα, ενώ για ένα ζευγάρι χωρίς παιδί, το ποσό καθορίζεται στα 105 ευρώ.

 

Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, υπάρχει προσαύξηση επιδόματος 35 ευρώ τον μήνα, ενώ ειδική μέριμνα προβλέπεται για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα. Συγκεκριμένα, για το πρώτο ανήλικο μέλος του εν λόγω νοικοκυριού, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

 

Όσον αφορά στις καταθέσεις του νοικοκυριού η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων αναμένεται να οριοθετηθεί στις 8.000 ευρώ για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενα κατά 50% για κάθε επόμενο μέλος και μέχρι τις 24.000 ευρώ.

 

Την ίδια ώρα η ακίνητη περιουσία θα έχει ως βάση τις 120.000 ευρώ και δε θα ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

 

Ενώ, απορριπτέες θα είναι και οι αιτήσεις νοικοκυριών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας και δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, για οικιακές βοηθούς κτλ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤις προτάσεις των επιμελητηρίων για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων παρουσίασε ο Κ. Μίχαλος
Επόμενο άρθροΣεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στη Θήβα