Με σύνθημα “Όχι στην κακοποίηση, όχι στην εγκατάλειψη” πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και Δήμου Κορυδαλλού για την παγκόσμια ημέρα των ζώων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.

 

Χαιρετισμό έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, η βουλευτής Εύη Καρακώστα και η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη ενώ εκ μέρους του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Π. Γερακάρης.

 

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης σε παρέμβαση του τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και φιλοζωικού κινήματος για την αντιμετώπιση της κακοποίησης και της εγκατάλειψης των ζώων.

 

Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της κρατικής επιχορήγησης για τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που όπως τόνισε είναι στις 650.000 ευρώ για το σύνολο των 325 δήμων της χώρας. Συνέχισε λέγοντας ότι έθεσε το θέμα στην κα Τελιγιορίδου η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί το ποσόν.

 

Ακολούθησε προβολή διαφανειών και διάλογος μέσα από τον οποίο απαντήθηκαν ερωτήματα και τέθηκαν θέματα.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων, κτηνίατροι και νοσηλευτές ζώων, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολίτες με αγάπη προς τα ζώα. Επίσης παρών ήταν ο Δημήτρης Καρακώστας εκπρόσωπος του Αγροτικού Κινήματος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις εμπειρογνωμόνων ΙΟΤΑ για τη διαχείριση οφειλών
Επόμενο άρθροΒιομηχανία και Κατασκευές ρίχνουν το οικονομικό κλίμα