Tην Κυριακή 8 Μαρτίου στην Πλ. Κλαυθµώνος, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στα πλαίσια αυτά η «κίνηση για μία απεργιακή 8 Μάρτη», υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της ότι:
«Το 2019 για πρώτη φορά στις 8 Μάρτη έγινε απεργία με αιτήματα για δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ισότητα στους μισθούς και τις συντάξεις, ΚΑΠΗ και γηροκομεία σε κάθε γειτονιά, δημόσιες και δωρεάν δομές για οικογενειακό προγραμματισμό, δημόσιες και δωρεάν εκτρώσεις και αντισύλληψη».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης (διαβάστε το πλήρες κείμενο) επισημαίνεται πως: «Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί παλεύουν για άδεια κύησης και μητρότητας. Οι συμβασιούχοι στα νοσοκομεία για την ανανέωση των συμβάσεων τους, οι καθαρίστριες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” που ήταν και στο κεφάλι της διαδήλωσης πέρσι στις 8 Μάρτη για την παραμονή τους στη δουλειά.

Το κέρδισμα αυτής της μάχης δυναμώνει όλη την εργατική τάξη, άντρες και γυναίκες, απέναντι στα αφεντικά. Οι εικόνες που έρχονται από όλο τον κόσμο στέλνουν δυνατό μήνυμα ότι ο ξεσηκωμός ενάντια στη γυναικεία καταπίεση είναι διεθνής! Από τις μπαλαρίνες που απεργούν στο Παρίσι που σαρώνεται από τις απεργίες για το ασφαλιστικό του Μακρόν, μέχρι τις γυναίκες στο Λίβανο και το Σουδάν, τις γυναίκες στη Χιλή, το Χονγκ Κονγκ και την Αμερική του Τραμπ! Οι ρίζες του σεξισμού και των διακρίσεων είναι κοινές και βρίσκονται στο σάπιο σύστημα του καπιταλισμού.

Το 2020 συμπληρώνονται εκατόν δέκα χρόνια από το συνέδριο που καθιέρωσε την 8 Μάρτη σαν διεθνή μέρα των γυναικών. Ήταν η περίοδος που σε Ευρώπη και Αμερική ξεσπούσαν μεγάλες απεργίες και κινήματα όπου πρωτοστάτησαν γυναίκες».

Στις εκδηλώσεις στην Πλ. Κλαυθµώνος, συμμετέχουν σωματεία από την Υγεία, την Εκπαίδευση, τους Δήμους, τις ΔΕΚΟ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΑΔΕΔΥ, κινήσεις ΛΟΑΤΚΙ και Γυναικών, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει με ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι, χαιρετισμούς, δρώμενα, συναυλία, πορεία, θεατρικό με τις “Αδέσποτες Σκύλες”, μουσική με την Αγγελική Τουμπανάκη, τους Ορίζοντες, τους Εξ Απροόπτου, την GingerEla και άλλους.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροTα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 31ου συνεδρίου του ΕΚΑ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος