Η θεία λειτουργία τις Κυριακές θα τελείται 7 με 8 το πρωί και θα είναι λιτή, ενώ μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, αναστέλλονται οι καθημερινές λειτουργίες, οι βαφτίσεις και οι γάμοι, και οι κηδείες θα πραγματοποιούνται σε στενό οικογενειακό κύκλο, αποφάσισε χθες, η Ιερά Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίαση , στην οποία συμμετείχε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός μέσω Twitter ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αναστέλλει τις λειτουργίες, σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. «Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή», διευκρίνισε, υποστηρίζοντας ότι η προστασία της δημόσιας υγείας «επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι η απόφαση θα έχει ισχύ από τις 16 έως και τις 30 Μαρτίου και διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας (σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και την ατομική προσευχή. Η εκκλησία έκανε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα, επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

«Με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε αυτό που είχε ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και από την πρώτη στιγμή απαιτούσε η Επιστημονική κοινότητα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες, να συνωστιστούν και να μεταλάβουν στις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ειλικρινά, αυτή η πολυήμερη αργοπορία, καθαρά για λόγους μικροκομματικού υπολογισμού και εσωκομματικών ισορροπιών, να μην έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη μεγάλη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού».

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

«Η απόφαση της Κυβέρνησης για την εκκλησία είναι σωστή. Δεν είναι ώρα για μισόλογα και μισές αποφάσεις, που δεν αναιρούν τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Αυτή η πρόταση εξ άλλου είχε γίνει από τη Φώφη Γεννηματα εδώ και μια εβδομάδα και επαναλήφθηκε στη χθεσινή επικοινωνία της με τον Πρωθυπουργό», ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Kραυγή αγωνίας» από όλους τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου -Επιστολή σε Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΕκκλησίες ανοιχτές μόνο για ατομική προσευχή- Διευκρινίσεις και αντιδράσεις