Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα.

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου τεσσάρων μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο Πρωθυπουργός, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε και κ. Τσίπρας επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις.

Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται πλέον και επισήμως σε θέσεις μάχης.

Απόψε ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, σε ειδική εκδήλωση, το οποίο περιλαμβάνει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, δικαιότερη φορολογία, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου και πάλι με την ψήφο του θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες» ήταν το σχόλιο της ΝΔ για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Ό,τι και να επικαλείται προσχηματικά ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια για τις πρόωρες εκλογές είναι μια. Σύρθηκε στις κάλπες από την ηχηρή  αποδοκιμασία του Ελληνικού λαού. Απέτυχε, ηττήθηκε, φεύγει» ήταν το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά.

«Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό πρέπει να συνεχιστεί  για να γκρεμιστεί ακόμα περισσότερο το ναζιστικό μόρφωμα, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής» τόνισε  ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παρέστη στο 75ο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, του Δίστομου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙσπανία: Οι Σοσιαλιστές απειλούν με επανάληψη των εκλογών αν ο Σάντσεθ εμποδιστεί να σχηματίσει κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Οι 12 κεντρικές δεσμεύσεις για την τετραετία (video)