Τι θα αποφασίσουν Τσίπρας και Μητσοτάκης για την πραγματοποίηση debate

 

Στην κούρσα για την τελική εκλογική μάχη, πέφτουν τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας. Τσίπρας και Μητσοτάκης ξεκινούν άμεσα περιοδείες τις επόμενες ημέρες για τον δεύτερο γύρο  των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ παράλληλα εγκαινιάζουν και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές.

 

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ωστόσο,  αναμένεται και τυπικά να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου και όχι τελικά μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Το Μαξίμου βρίσκεται σε αναζήτηση αφηγήματος, ενώ στην Πειραιώς με τον αέρα της νίκης στην ευρωκάλπη,  έχουν επιλέξει να κρατήσουν «χαμηλά την μπάλα» στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κόντρα για τη δικαιοσύνη

Η κίνηση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει ανοιχτή τη βουλή προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στην πυραμίδα της δικαιοσύνης. «Για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια.

 

Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛ που κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

 

Με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. «Η χώρα έχει σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών.

 

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος και του νόμου;» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Debate

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών έφερε στο προσκήνιο εκ νέου τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ζήτημα είχε τεθεί από τον πρωθυπουργό και κατά την περίοδο των ευρωεκλογών αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε απορρίψει τονίζοντας πως ντιμπέιτ γίνεται στις εθνικές εκλογές όταν δηλαδή η βουλή θα είναι κλειστή.

 

Την αρχή έκανε ο Νίκος Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει τηλεμαχία προκειμένου ο «λαός να γνωρίζει με λεπτομέρειες τι ακριβώς διακυβεύεται» είπε χαρακτηριστικά. Το «γάντι» σήκωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alphaτόνισε πως «ασφαλώς και θα γίνει. Εθνικές εκλογές έχουμε» είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Στο Μαξίμου θεωρούν ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης μια τηλεμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να γυρίσουν το σε βάρος τους κλίμα. Από την άλλη πλευρά όμως ο πρόεδρος της ΝΔ όπως έδειξε και στις τελευταίες συγκρούσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στη βουλή που κέρδισε τις εντυπώσεις, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και σε αυτή την αναμέτρηση παρά το γεγονός πως θα είναι η πρώτη φορά που θα παίρνει μέρος σε ένα ντιμπέιτ.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠοιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το επίδομα των 720 ευρώ