«Έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε χθες η Χρυσή Αυγή για την επίθεση στους φοιτητές. Είναι πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει».

Αυτό τόνισε η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, για τα νέα επεισόδια με πετροπόλεμο και μολότοφ που σημειώθηκε την Τετάρτη έξω από το ΕΠΑ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητές και εξωσχολικού επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν έξω από το ΕΠΑΛ ανακοίνωση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και χθες υπήρχε – ως απάντηση – συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο.

Η εκπαιδευτικός μίλησε για τρομακτικές εικόνες με δράστες που σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς και φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες, σημειώνοντας ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή.

Επισήμανε, δε, ότι η συγκέντρωση των φοιτητών ήταν ειρηνική με αντιφασιστικά πανό. «Πετούσαν πέτρες στους φοιτητές μέσα από το σχολείο. Δεν φτάνει η επέμβαση της αστυνομίας. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, και γενικότερα η Πολιτεία. Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση από τον κόσμο για να σταματήσει αυτό αμέσως» υπογράμμισε η κυρία Σαραϊδάρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠεδίον του Αρεως – Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής για την γκάφα με το «Mars Field»
Επόμενο άρθροΚόπτσης – Θα αποδοθούν αυστηρές ευθύνες σε όσους έχουν προβεί σε έκνομες ενέργειες στην Σταυρούπολη