Το τρίτο επεισόδιο της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Εκπληκτικά ξενοδοχεία» (Amazing Hotels: Life Beyondthe Lobby), παραγωγής BBC 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε  Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 11:00.

Eπεισόδιο 3ο: «Giraffe Manor, Κένυα»

Στο τρίτο επεισόδιο αυτής της σειράς που μας αποκαλύπτει τα πιο εκπληκτικά ξενοδοχεία του κόσμου, ο Τζάιλς και η Μόνικα ανακαλύπτουν το Giraffe Manor, ένα μοναδικό ξενοδοχείο όπου οι καμηλοπαρδάλεις, το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι συνυπάρχουν σ’ ένα πρώην κυνηγετικό καταφύγιο της δεκαετίας του ’30, στην άκρη του Εθνικού Πάρκου του Ναϊρόμπι.

Εκεί είναι πλέον η έδρα της επιχείρησης των Τάνια και Μάικι Καρ Χάρτλι, τέταρτης γενιάς Κενυατών, οι οποίοι είναι επίσης ιδιοκτήτες τριών πολυτελών καταλυμάτων σε όλη την έρημο της Κένυας και της Ανατολικής Αφρικής.

 Αλλά στο Giraffe Manor το πρωινό είναι μοναδικό, καθώς οι καμηλοπαρδάλεις βρίσκονται με τους επισκέπτες στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου!

Ο Τζάιλς και η Μόνικα πετούν στο απομακρυσμένο αλλά πολυτελές κατάλυμα Sasaab, σ’ ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα σε 82.000 στρέμματα γης που ανήκουν στη φυλή των Σαμπούρου.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, που ανήκουν και οι ίδιοι στη φυλή αυτή, προσφέρουν απασχόληση στους ντόπιους – το 75% του προσωπικού του ξενοδοχείου είναι από τη φυλή των Σαμπούρου.

Ακολουθούν τους νέους συναδέλφους στο χωριό τους και θα μάθουν πώς το ξενοδοχείο έχει επηρεάσει τη ζωή της φυλής. Ο Τζάιλς περνά χρόνο με τον τον Τζέικομπ, πολεμιστή της φυλής Σαμπούρου, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τρία χρόνια ως οδηγός σαφάρι. Παίρνει τον Τζάιλς σ’ ένα σαφάρι με καμήλες που θα του μείνει αξέχαστο!

Σκηνοθεσία: Max Shapira

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕΡΤ3 – «Αναζητώντας τη βασίλισσα Νεφερτίτη»
Επόμενο άρθροΞέσπασε πόλεμος για την Παιδιατρική