Ο αγαπημένος λόφος της Γορίτσας του Βόλου, που κάθε κάτοικος της πόλης έχει τόσες φορές τρέξει ή περπατήσει στον δρόμο και στα μονοπάτια του από τα παιδικά του χρόνια, από το 2020 έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου να διοργανώσει τον αγώνα trail με δύο διαδρομές 16,5 και 6 χιλιομέτρων, την Ανάβαση Γορίτσας από την άσφαλτο 2,1χλμ, και τον Παιδικό Αγώνα. Έτσι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο ΣΔΥΒ πραγματοποίησε το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022 που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους δρομείς, τους επισκέπτες και τις οικογένειές τους, που με τα σχόλια και τα μηνύματά τους εκφράζουν τις όμορφες εικόνες που αποκόμισαν από τη θέα του Πηλίου και του Παγασητικού, ενώ ανυπομονούν να ξαναέρθουν στην πόλη μας το φθινόπωρο του 2023 για την 4η διοργάνωση.

Στον αγωνιστικό τομέα, επιτεύχθηκαν σπουδαίες επιδόσεις, και ο Φιλάρετος Μπούκης έσπασε το ρεκόρ διαδρομής στην κύρια διαδρομή των 16,5χλμ με χρόνο 1:13:46. Το ρεκόρ κατείχε από την πρώτη διοργάνωση ο Βασίλης Μπαλαμώτης 1:17:42. Η νικήτρια στα 6 χιλιόμετρα Ειρήνη Βαρελοπούλου με 36:09 κατέρριψε το 39:01 της Ελένης Ζιλφιγαρίδου από πρόπερσι. Ο Κώστας Σκοτίδης με 9:28 στα 2,1χλμ Ανάβαση Γορίτσας έκανε κατά 6 δευτερόλεπτα καλύτερο χρόνο από τον Νίκο Σκούταρη το 2020. Η Δήμητρα Πουλούλη με 11:56 κέρδισε την Ανάβαση και ξεπέρασε το 12:16 της Εύης Μυλωνά το 2020. Μάλιστα η Εύη Μυλωνά με 12:02 τερμάτισε 2η στον φετινό αγώνα και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Στα 16,5χλμ γυναικών η Ιφιγένεια Γάτσιου με 1:55:27 έκοψε πρώτη το νήμα, ενώ στα 6χλμ ανδρών ο Γιώργος Γιαννούχος ήταν μεγάλος νικητής με 29:45. Τα ρεκόρ διαδρομής που δεν έσπασαν στη φετινή διοργάνωση, κατέχουν οι : 16,5χλμ γυναίκες Δήμητρα Τσινίκου 2020 1:44:47, 6χλμ άνδρες Ζήσης Τσουρέλης 2020 27:20.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες του φετινού αγώνα είναι οι :

16,5 χιλιόμετρα TRAIL άνδρες
1. Φιλάρετος Μπούκης 1:13:46
2. Νίκος Κασιάρας 1:14:29
3. Ανδρέας Λιάκος 1:17:16

16,5 χιλιόμετρα TRAIL γυναίκες
1. Ιφιγένεια Γάτσιου 1:55:27
2. Ελένη Λαμπρονίκου 2:01:25
3. Μαρία Γιαννακου 2:10:42.

6 χιλιόμετρα TRAIL άνδρες
1. Γιώργος Γιαννούχος 29:45
2. Χαράλαμπος Μαντζίρης 30:58
3. Νίκος Βαούτης 32:17

6 χιλιόμετρα TRAIL γυναίκες
1. Ειρήνη Βαρελοπούλου 36:09
2. Έλενα Βαρελοπούλου 38:21
3. Μαρία Παπαδημητρίου 43:13

2,1 χιλιόμετρα ΑΝΑΒΑΣΗ ROAD άνδρες
1. Κώστας Σκοτίδης 9:28
2. Απόστολος Σαλαμούρας 10:28
3. Δημήτρης Νιζάμης 10:49

2,1 χιλιόμετρα ΑΝΑΒΑΣΗ ROAD γυναίκες
1. Δήμητρα Πουλούλη 11:56
2. Εύη Μυλωνά 12:02
3. Γεωργία Ζούζουλα 13:33

Ιδιαίτερα αξιέπαινη είναι η συμμετοχή της αθλήτριας με πρόβλημα όρασης Μαρίας Κοτρώτσου που κατάφερε να κάνει τη δύσκολη διαδρομή trail των 6 χιλιομέτρων, συνοδευόμενη από τους Γιώργο Γκαβαρδίνα, Κώστα Αδραχτά, συνταξιούχων εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας έτρεξε επίσης τον αγώνα. Οικογενειακά τερμάτισαν τα 2,1χλμ οι Ηλίας Μακρυγιάννης, Αγγέλα Αντωνίου με τον 11ο γιο τους Γιάννο.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Κάτι παραπάνω από πολύτιμη και καίρια ήταν για ακόμη μία φορά η κάλυψη στη διεξαγωγή του αγώνα από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας. Η ΛΕΔ και ο Βασίλης Ηλιόπουλος προσέφεραν τα μέγιστα στην κάλυψη και βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run με τον καλύτερο τρόπο.

Η Κλινική ΕΛΠΙΣ, Άνθιμου Γαζή 118, συνέδραμε με ασθενοφόρο και τους Βασίλη Ζαφειρίου, Ιωάννα Πανταζή, για την ασφάλεια όλων.

Ο Όμιλος Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα και η διοργάνωση τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία σε όλο το διάστημα που ετοιμάστηκε ο αγώνας και για τη βοήθεια στις διαδρομές.

Το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βόλου παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του, όπως και ρεύμα, για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το RunningNews.gr.

Όπως σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, έτσι και στο 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail η ΕΨΑ ξεδίψασε τους δρομείς με τα αναψυκτικά της.

Παγωμένες μπύρες FIX άνευ αλκοόλ δόθηκαν δωρεάν στους ενήλικες συμμετέχοντες.

Το κατάστημα Pharmnet προσέφερε ενεργειακά τζελ στους δρομείς.

Την προηγούμενη του αγώνα εκδόθηκε η “Τεχνική ενημέρωση και όλες οι πληροφορίες για το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2022!” που βοήθησε κάθε δρομέα στον αγώνα του.

Ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον φετινό αγώνα, παρέλαβε κάθε δρομέας στον τερματισμό του, καθώς και αναμνηστικό t-shirt κατά την παραλαβή του πακέτου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται με το παραπάνω σε κάθε εθελοντή που βοήθησε στις ετοιμασίες επί ένα μήνα, καθώς και στις διαδρομές στη Γορίτσα, την Άλλη Μεριά, το Κατηχώρι. Επίσης σε όσους βοήθησαν την ημέρα του αγώνα και στον καθαρισμό τις επόμενες. Συνολικά αυτοί είναι οι Μιχάλης Άκερμαν, Γιάννης Αντωνίου, Χαράλαμπος Δοδοντζίδης, Ηρακλής Καπατσέλος, Στάθης Καραδημητρίου, Έλενα Κουμπή, Απόστολος Κουτσουμπές, Μαρία Κυνηγοπούλου, Ζήνωνας Λουλούδης, Τρύφωνας Καραμανλής, Βάιος Κατσινάρης, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Βούλα Μακεδόνα, Ηλίας Μακρυγιάννης, Διονυσία Μανιάτη, Γιώργος Μερεντίτης, Στέφανος Μουρογιάννης, Χαράλαμπος Μπάρδας, Γιώργος Μπατζιώρας, Απόστολος Μπαρμπούλης, Ευμορφία Ντόβα, Κώστας Παλάντζας, Λίνα Παπακυριαζή, Νεραντζούλα Πραγματευτή, Έλλη Σαμουηλίδη, Ιάκωβος Τζανίδης, Σπύρος Τρύφωνος, Γιώργος Τσοκάνης (συνοδός του τελευταίου δρομέα), Κώστας Τσουράπας, προσωπικό του Ομίλου Ηρακλής, μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Από τη διοργάνωση ζητείται συγνώμη αν εκ παραδρομής κάποιος δεν αναφέρεται.

 

Ο Στάθης Καραδημητρίου ανέλαβε την επαγγελματικού επιπέδου φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση. Ανάλογο υλικό προσέφεραν αρκετά ακόμη μέλη, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να φτάνουν τον αριθμό 2.000. Τα άλμπουμ φωτογραφιών συνεχίζουν να ανεβαίνουν στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου εδώ.

Τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν LIVE, με χρονομέτρηση από την Best Race στην εκκίνηση, τον τερματισμό, και στο ενδιάμεσο πέρασμα στο Κατηχώρι.

Ο καθαρισμός της Γορίτσας ολοκληρώθηκε τις δύο επόμενες ημέρες του αγώνα, καθώς τη Δευτέρα σε 2 ώρες και 43 λεπτά καθαρίστηκαν τα 6 χιλιόμετρα του μικρού αγώνα trail, ενώ την Τρίτη σε 3 ώρες 16′ τα υπόλοιπα 10,5χλμ που βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα των 16,5χλμ (τα άλλα 6χλμ είναι κοινά). Μαζί συλλέχθηκαν και τα απορρίμματα που δεν σχετίζονται με τον αγώνα. Η σηματοδότηση είχε γίνει με οικολογικό τρόπο, όπως σε κάθε διοργάνωσή του ΣΔΥ Βόλου. Ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ το κατάστημα Μαντζίρης | Μόνωση – Δόμηση – Χρώμα, Μαγνήτων 115 με Ιωλκού των δρομέων του ΣΔΥΒ Χαράλαμπου Μαντζίρη, Ελισσάβετ Μουλά, για τη διάθεση για ακόμη μία φορά, όλων των υλικών που χρειάστηκαν για τη σηματοδότηση.

Προηγούμενο άρθρο«Η εξαθλίωση είναι σχεδόν αναπόφευκτη»: Πώς το σύστημα στην Ελλάδα κατάφερε να αφήσει άστεγους τους πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΤσιάρας: Θέτουμε ασφαλιστικές δικλείδες για την άρση του απορρήτου, που δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν