‘Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης εκδόθηκε από την ΕΜΥ, καθώς για όγδοη ημέρα η αστάθεια του καιρού φέρνει βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές. ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μεγάλη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στο Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και γενικότερα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Το έκτακτο δελτίο αφορά για σήμερα τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τα Ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Xαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού έπληξε χθες την πόλη της Ξάνθης, αλλά και περιοχές της Ροδόπης και συγκεκριμένα την περιοχή των καλλιεργειών με κεράσια, στον οικισμό Ασώματοι του Δήμου Ιάσμου.

Στους σχετικούς χάρτες από το Μeteo απεικονίζεται η ισχύς της κεραυνικής δραστηριότητας που αναμένεται το μεσημέρι (αριστερά) και το απόγευμα (δεξιά) της Δευτέρας 01/06.

Για αύριο Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα Ηπειρωτικά.

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος (3-7 ημερών)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, αναμένονται την Τετάρτη ενώ βελτίωση με αίθριο καιρό προβλέπεται από την Πέμπτη, η οποία και φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΕΜΥ, ΜΕΤΕΟ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘα εξεταστεί εκ νέου το αλκοόλ στην παραλία
Επόμενο άρθροΠοια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;