Το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, ένα από τα τρία που εξυπηρετούν τη Νέα Υόρκη, έκλεισε σήμερα, αφού αεροσκάφος της εταιρείας United Airlines βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, μεταξύ των 166 επιβατών και πληρώματος.

«Η πτήση United Airlines 627 πήρε θέση προσγείωσης στις 13.00 το μεσημέρι τοπική ώρα στο αεροδρόμιο Liberty International του Νιούαρκ, κατόπιν παρέκκλινε στην αριστερή πλευρά του διαδρόμου» ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου, στο Twitter, από την Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι κατά την προσγείωση έσκασαν τα λάστιχα και ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν ολίσθησε αλλά «έστριψε στην αριστερή πλευρά του διαδρόμου».

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι μερικοί επιβάτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα αλλά αρνήθηκαν την ιατρική φροντίδα.

Το αεροδρόμιο ανέφερε την επανέναρξη των πτήσεων, αλλά με καθυστερήσεις λόγω του «έκτακτου περιστατικού» και της εντολής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών ότι το αεροπλάνο δεν πρέπει να μετακινηθεί μέχρι να φτάσουν οι ερευνητές.

Το αεροσκάφος ερχόταν από το Ντένβερ του Κολοράντο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Μοιράσου το άρθρο:



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ (video)
Επόμενο άρθροΜ. Πομπέο: Οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλεια στα στενά του Ορμούζ