Αν και δεν είναι λίγα τα προϊόντα ομορφιάς που υπόσχονται φαινομενικά αδύνατα αποτελέσματα, μπορεί πράγματι να υπάρχει ένα “μαγικό ραβδί” που θα μπορούσες να κουνήσεις για να αποκατασταθεί ένα μέρος της φυσικής ομορφιάς της επιδερμίδας σας, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη φετινή τεχνολογική έκθεση CES στο Λας Βέγκας.

 

Το όνομά του είναι Opté Precision Skincare System και αυτό που υπόσχεται πραγματικά ακούγεται αληθοοφανές με τη σημερινή τεχνολογία – ένα gadget που μπορεί να ανιχνεύσει το χρώμα και την χρωστική ουσία του δέρματός σας, να εντοπίσει τις κηλίδες και να εφαρμόσει με ακρίβεια μικροσκοπικές δόσεις του κατάλληλου χρώματος μακιγιάζ σε αυτές τις κηλίδες, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το υπόλοιπο δέρμα σας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Procter & Gamble για το προϊόν της, το “μαγικό ραβδί” είναι βασικά ένας φανταστικός φορητός θερμικός εκτυπωτής inkjet με 120 ακροφύσια, καθώς και μια φωτογραφική μηχανή που συλλαμβάνει 200 φωτογραφίες του δέρματός σας κάθε δευτερόλεπτο και που αφήνει 1 δισεκατομμυριοστό του λίτρου σε κάθε ατελές σημείο δέρματος που ανιχνεύει.

 

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πιο πρωτότυπες και φουτουριστικές συσκευές που εμφανίστηκαν στη φετινή CES στο Λας Βέγκας: Αν και θυμίζει εμφανισιακά ξυριστική μηχανή χειρός, ωστόσο σαρώνει σε πραγματικό χρόνο το δέρμα του χρήστη και κρύβει τα ίχνη της γήρανσης, «ανανεώνοντας» κάθε σημείο πάνω στο οποίο χρησιμοποιείται.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις τηςΛόρεν Θαμάν της Procter & Gamble, το Opte καλύπτει τα σημεία όπου παρατηρείται υπερμελάγχρωση (σκούρα σημάδια) στο δέρμα, μέσω των δεδομένων από την κάμερα που επεξεργάζεται, εξετάζοντας τη διαφορά χρώματος πάνω στο δέρμα. Τα στοιχεία στέλνονται σε έναν μικροεπεξεργαστή και μετά σε 120 θερμικούς inkjet εκτυπωτές, οι οποίοι εφαρμόζουν το προϊόν (make-up) απευθείας στο δέρμα του χρήστη. «Κάποιοι το αποκαλούν photoshopping στον πραγματικό κόσμο» δήλωσε η Θαμάν στο BBC.

 

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε χρώματος δέρμα (με διαφορετικής απόχρωσης γεμιστήρες, ανοιχτόχρωμο, μέσο και σκούρο) και, όπως υπογράμμισε η Θαμάν, δεν χρειάζεται η χρήση «κανονικού» μακιγιάζ (αλλά συστήνεται η χρήση ενυδατικής κρέμας), ενώ δεν φεύγει με την εφίδρωση (καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος δεν καλύπτεται).

 

Όσον αφορά την απομάκρυνσή του αρκεί ένα πλύσιμο, ενώ το μακιγιάζ που εφαρμόζεται από το Opte περιλαμβάνει και αντιγηραντικά συστατικά. H κυκλοφορία της συσκευής προορίζεται για τα τέλη του 2019 ή το 2020.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧρυσό βραβείο για τη Γερολυμάτος International
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις σε Ερευνητικά Κέντρα μέσω ΑΣΕΠ