Διευκρινίσεις για το αν εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο ιστορικά κτήρια, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των νησιών του νομού Κυκλάδων ζητεί ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.

 

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει ότι «με την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, εκχωρήθηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ)».

 

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης στην απόφαση δεν αναγράφονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκχωρούνται «αλλά μόνο οι 12ψήφιοι αριθμοί του Κτηματολογίου, χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο των ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η ακριβής αναγνώρισή τους χωρίς ειδική έρευνα για το καθένα».

 

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «για την εκχώρηση των επιλεγέντων κτηρίων δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως ούτε οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της κάθε περιοχής, ούτε καμία άλλη Αρχή ή Υπηρεσία, ούτε το κοινοβούλιο». Αναφέρει ακόμη πως «εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι η πρωτοφανής αυτή απόφαση ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του νομού Κυκλάδων» γεγονός που «έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των νησιωτών».

 

Κατόπιν των παραπάνω καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν συμπεριλαμβάνονται ιστορικά κτήρια, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των νησιών των Κυκλάδων στη συγκεκριμένη απόφαση και αν ναι ποια είναι αυτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροFolli·Follie: Παραιτήσεις βασικών μετόχων
Επόμενο άρθροΣυγκρούσεις αστυνομικών – κατοίκων στη νότια Κέρκυρα για τον ΧΥΤΑ