Πώς διαμορφώθηκε η εισφορά δακοκτονίας για το 2022-2023

Δημοσιοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ οι πίνακες των περιοχών της Ελλάδας στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα του δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς κατά το ελαιοκομικό έτος 2022 – 2023.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες ΕΔΩ

Ο πίνακας περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ σχετικά με την εισφορά δακοκτονίας.

Διαβάστε επίσης: Ελιά: Η εισφορά δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2022-2023

Να σημειωθεί ότι οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2022 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή. Αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από τον βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για την μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας.

Επίσης, για τους ελαιώνες που κατ΄ αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2022 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης, οι αντίστοιχοι ελαιοκαλλιεργητές δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2022. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. κατάσταση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη εγκύκλιο γνωστοποιήθηκε η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2022-2023.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Κανείς δεν μπορεί να βάλει ημερομηνία λήξης σε όνειρα»
Επόμενο άρθροΤο Βόλο θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος