Ελκυστικά θεωρούνται τα ρωσικά κρατικά ομόλογα από τους αναλυτές της Deutsche Bank και συνιστούν την αγορά τριετών και πενταετών ρωσικών ομολόγων αναφέρεται στην επισκόπηση της τράπεζας με τίτλο Russia – how to trade local markets που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

 

Οι αναλυτές της τράπεζας θεωρούν ότι πιο ελκυστικά είναι τα ομόλογα πενταετούς διάρκειας που λήγουν τον Αύγουστο του 2023 καθώς και αυτά που λήγουν τον Ιούλιο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023. «Η γνώμη μας είναι ότι τα κρατικά ομόλογα παραμένουν η πιο ελκυστική επένδυση στην τοπική αγορά των ρωσικών ομολόγων» επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

 

Κατά την άποψη τους, την αγορά των κρατικών αυτών ομολόγων ενισχύει η μείωση του πληθωρισμού που υπήρξε τον περασμένο χρόνο, η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου, η θέση των ομολόγων στην αγορά και η επικείμενη επιτάχυνση του πληθωρισμού κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους. Παράλληλα ο πλέον σημαντικός παράγοντας που επιτρέπει στην Deutsche Bank να συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν ρωσικά κρατικά ομόλογα, είναι ο ασθενής κίνδυνος που υπάρχει για την επιβολή κυρώσεων στο εγγύς μέλλον από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι η έλλειψη ζήτησης σε ρωσικά ομόλογα εκ μέρους Αμερικανών επενδυτών, θα συνεχίζεται όσο διατηρείται η κατάσταση με τις κυρώσεις. Παράλληλα όμως επισημαίνουν, ότι άλλοι επενδυτές μπορούν να στραφούν στα ομόλογα μέσης διάρκειας καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πενταετή ομόλογα να επιτύχουν επίπεδα απόδοσης της τάξεως του 7,75%.

 

Οι αναλυτές της Deutsche Bank, θεωρούν ότι «αν και ο πληθωρισμός θα σημειώνει αύξηση στο πρώτο τρίμηνο, η πρόσφατη αύξηση της ιστοτομίας του νομίσματος και η αύξηση η τιμής του πετρελαίου, καθιστούν λιγότερο πιθανή μια ακόμη αύξηση του επιτοκίου» .

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αναλυτές δεν βλέπουν ρίσκα για τα ρωσικά ομόλογα που να σχετίζονται με σκλήρυνση της χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Εκτός των άλλων, η προοπτική να μειωθεί το βασικό επιτόκιο σε σχέση με τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων στα τέλη του τρέχοντος έτους , είναι πολύ πιο πιθανή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank προβλέπουν ακόμη ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει στα επίπεδα του 5,8% τον Μάρτιο, αλλά εν συνεχεία θα πέσει στο 5% κατά την διάρκεια του έτους. Και παρότι το 5% είναι υψηλότερο από τον στόχο του 4% που έθεσε η Κεντρική Τράπεζα, οι πληθωριστικοί κίνδυνοι στα τέλη του έτους θα μειώνονται μαζί με αποσυμπίεση που θα επιφέρει η αύξηση του ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEνώνουν δυνάμεις Action24, “Φιλελεύθερος» και Liberal.gr
Επόμενο άρθροΧαλυβουργία Hellenic Steel – Ανοίγει ο δρόμος για τον ξένο επενδυτή