Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και διαμορφώνεται σε 4,26%, είχε αγγίξει το 4,69% χθες, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατακερματισμού στη ζώνη του ευρώ.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους υποχωρεί ελαφρά στο 1,63% με αποτέλεσμα το spread να διαμορφώνεται στο 2,63% έναντι 3,04% που ήταν χθες.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων καταγράφηκαν συναλλαγές 76 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγορές.

Και στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ .

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,222% και του ιταλικού υποχώρησε κάτω από το 4%, στο 3,922 %.

Η απόφαση ανάσα της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι θα εφαρμόσει ευελιξία στην επανεπένδυση των αγορών που οφείλονται στο χαρτοφυλάκιο PEPP, με σκοπό τη διατήρηση της λειτουργίας του μηχανισμού μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, προϋπόθεση για να μπορέσει η ΕΚΤ να ανταποκριθεί στην  εντολή για τη σταθερότητα των τιμών.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει εντολή στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωσυστήματος μαζί με τις υπηρεσίες της ΕΚΤ να επιταχύνουν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός νέου μέσου κατά του κατακερματισμού προς εξέταση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του δολαρίου στα 1,0405 δολάρια από το επίπεδο του 1,0432 δολαρίων όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ αρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε στο 1,0431 δολάρια.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤελτσίδου και Τσελίδης στην αποστολή για τους Μεσογειακούς Αγώνες
Επόμενο άρθροΕΕ: Δικαστική διαδικασία κατά Βρετανίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου