Τόσο ο επικεφαλής της έρευνας Σάμουελ Στουπ όσο και ο Έλληνας ερευνητής της ομάδας Ζώης Συργιάννης αν και ιδιαίτερα συγκρατημένοι δεν μπορούν να κρύψουν το χαμόγελό τους.

Κατάφεραν να κάνουν 74 παράλυτα ποντίκια να περπατήσουν.

«Έχουμε σχεδιάσει αυτή η θεραπεία να είναι μια απλή ένεση υγρού στο σημείο του τραύματος. 24 ώρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό κάνουμε την ενέσιμη θεραπεία στην σπονδυλική στήλη και βλέπουμε τις αλλαγές. Τα ζώα είναι εντελώς παράλυτα και βλέπουμε σημαντική ανάρρωση 4 εβδομάδες αργότερα» σημείωσε ο Σάμουελ Στουπ.

Ο 43χρονος Έλληνας ερευνητής

Ο ερευνητής Ζώης Συργιάννης είναι ένας από τους ανθρώπους που είχε την ιδέα να ερευνηθεί το πως κινούνται τα μόρια. «Περιμέναμε μια κινητοποίηση 5% αλλά είχαμε 70%» πρόσθεσε ο Έλληνας ερευνητής Πανεπιστημίου Northwestern.

Ο 43χρονος Έλληνας ερευνητής είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ωστόσο ζει στην Αμερική τα τελευταία 16 χρόνια. Όπως εξηγεί η χρήση της μεθόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ασθενείς που έχουν χρόνια πρόβλημα με τα άκρα τους.

Συνεργάζεται εδώ και 4 χρόνια με την ομάδα του καθηγητή Στουπ και είναι ένας από τους δύο Έλληνες που συμμετέχουν στην ερευνητική ομάδα του κ. Στουπ.

Ιατρικό άλμα

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις στην ουσία έκαναν ένα ιατρικό άλμα καθώς δεν ανακάλυψαν μια απλή θεραπεία αλλά μια πιθανή νέα μέθοδο αντιμετώπισης και άλλων ιατρικών θεμάτων.

«Αυτού του είδους η θεραπεία που είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε άλλες περιπτώσεις που μπορεί να μην συνδέονται άμεσα με έναν τραυματισμός αλλά με μια ασθένεια, όπως οι νευρολογικές παθήσεις ή οι μολύνσεις ή οι όγκοι» συμπλήρωσε ο Στουπ.

Ο φάκελος της έγκρισης της πρωτοποριακής θεραπείας αναμένεται να πάρει έγκριση για το επόμενο στάδιο της μελέτης στις αρχές του 2022.

«Βασίζεται σε μόρια φτιαγμένα από πράγματα που τρώμε κάθε μέρα, άρα είναι πολύ φυσικά συστατικά όπως τα πεπτίδια και έτσι η θεραπεία μας αφού περάσουν μερικές εβδομάδες 5 με 6 εβδομάδες εξαφανίζεται εντελώς» κατέληξε ο επικεφαλής της έρευνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔραπετσώνα – Μια 16χρονη μαθήτρια έσβησε τσιγάρο στο μάτι συμμαθήτριάς της
Επόμενο άρθροΔιαδήλωση στο Βόλο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών