Την ώρα που τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας πληθαίνουν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, συνεχίζει την προκλητική ρητορική υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα  «παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Επιχειρώντας να αναδείξει την Τουρκία ως την χώρα που επιδιώκει τον διάλογο και την Ελλάδα ως αυτήν που προκαλεί τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μ. Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η χώρα του «ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες».

Μιλώντας στο φόρουμ για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε πως «παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα και κατέληξε λέγοντας Έλλαδα και ελληνοκύπριοι άφησαν εκτός forum Eastmed την χώρα του.

Αναφορικά με το Κυπριακό σημείωσε πως  «εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό. Το ερευνητικό μας πλοίο Ocus Reis, δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία»,

Κατέληξε επίσης κατηγορώντας την Ελλάδα διότι όπως είπα την ώρα που η Τουρκία δήλωνε, με παρέμβαση της Γερμανίας, έτοιμη να ξεκινήσει διμερείς συνομιλίες υπήρξε η υπογραφή συμφωνίας καθορισμού θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έγινε το 2013 στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης (video)
Επόμενο άρθροΗ ενημέρωση για τον κορονοϊό Live — Ν. Χαρδαλιάς, Β. Παπαευαγγέλου, Γκ. Μαγιορκίνης, Β. Κοντοζαμάνης & Π. Σταμπουλίδης