Ενας πραγματικός «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, γύρω από την είδηση της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν λιμενικοί και εισαγγελικός λειτουργός, από 50 κουκουλοφόρους, στα Εξάρχεια.

 

Το ζήτημα που δημιούργησε τις έριδες είναι το αν οι λιμενικοί που δέχθηκαν την επίθεση ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την Αστυνομία για την επιχείρηση που θα πραγματοποιούσαν στην «καρδιά» των Εξαρχείων, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη του Λιμενικού, μετά από τη σύλληψη ενός Σύρου στον Πειραιά για κατοχή ναρκωτικών, αποφάσισαν να κάνουν έφοδο σε σπίτι στη συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

 

Γεροβασίλη: «Δεν είχε ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ»

Το «γαϊτανάκι» ανάμεσα στα δυο Σώματα ξεκίνησε με τη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη, η οποία αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκαν οι λιμενικοί υποστήριξε ότι «δεν πήγε η ΕΛ.ΑΣ, δεν είχε ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ».

 

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε επίσης ότι το ζήτημα ασφάλειας στην περιοχή των Εξαρχείων, και όχι μόνο, δεν λύνεται μόνο με την καταστολή, ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση και η ίδια δεν έχουν την πολιτική βούληση για να καταπολεμήσουν την ανομία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου 6 Απριλίου
Επόμενο άρθροΤο ΥΠΟΙΚ προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% για το 2018