Επιπλέον χρηματοδότηση, ύψους 80 εκατ. ευρώ, για τη Βιολογική Γεωργία, θα καταβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ειδικότερα, ο αρχικός προϋπολογισμός του Μέτρου 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ανερχόταν σε 120 εκατ. ευρώ και έτσι με τα επιπλέον κεφάλαια ο συνολικός προϋπολογισμός θα αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.

 

Στην ανακοίνωσή του ΥΠΑΑΤ τονίζεται πως τα χρήματα «θα κατανεμηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό».

 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για τη Βιολογική Γεωργία ήταν μεγάλο με το συνολικό αριθμό των φακέλων που υπεβλήθησαν σε πανελλαδικό επίπεδο να ανέρχονται σε 37.826, με συνολικό απαιτούμενο ποσό τα 655 εκατ. ευρώ. Από αυτές, την τελική έγκριση έλαβαν 3.677 αιτήσεις.

 

«Στους πίνακες των αποτελεσμάτων, το ποσό που δεσμεύεται ανά δικαιούχο είναι το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά μπορεί να λάβει» και υπογραμμίζεται πως «οι πληρωμές, όμως, ανά δικαιούχο πραγματοποιούνται με βάση τις καλλιέργειες που δηλώνονται ετησίως στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και όχι το μέγιστο δεσμευμένο ποσό της σύμβασης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ποταμιού
Επόμενο άρθροΠολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές