Sponsored Content

Στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Εθνική Τράπεζα κάνει παράλληλα την αποτίμηση της δικής της πορείας μέσα στο χρόνο: Σήμερα, 180 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η πιο εμβληματική τράπεζα στην Ελλάδα αποτελεί έναν πυρήνα βαθιάς γνώσης και διαρκούς καινοτομίας. Ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που με την εμπειρία του παρελθόντος, συνεχίζει να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι απλά η μακροβιότερη τράπεζα στην Ελλάδα. Είναι ένας θεσμός της σύγχρονης ιστορίας μας, ένας παράγοντας που ήταν παρών σε όλες τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο και επηρέασε δομικά την πορεία της χώρας προς την ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση.








Η Εθνική Τράπεζα ιδρύεται με διάταγμα του Όθωνα Α’ στις 30 Μαρτίου 1841 και αποτελεί το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας. Εισάγει τον θεσμό της τραπεζικής πίστης στο ελληνικό νεοσύστατο κράτος και εκδίδει τα πρώτα χαρτονομίσματα, προνόμιο που κατέχει μέχρι την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος το 1928.

Eπιπλέον, συνδράμει αποφασιστικά στην εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής, όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο, η κατασκευή λιμένων και έργων οδοποιίας, η ίδρυση ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ χρηματοδοτεί τους απελευθερωτικούς αγώνες για τη διεύρυνση των εθνικών συνόρων σε όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα και μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι,  η Εθνική Τράπεζα εισάγει και εφαρμόζει πρώτη νέες τεχνολογίες στην Ελλάδα, από την πρώτη τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ καταστημάτων της το 1897, έως τα πρώτα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ‘50.






ΜΕΓΑΡΟ-ΚΑΡΑΤΖΑ


Σήμερα, η Εθνική Τράπεζα παραμένει μια δύναμη που προωθεί το κοινό καλό τόσο σε κοινωνικό, όσο και προσωπικό επίπεδο:

Ενώνει γενιές και γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων στηρίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα, την διαρκή βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αλλά και την επίτευξη στόχων και προσωπικών ονείρων.

Δίνει το παρών σε κάθε εθνικό εγχείρημα, ενθαρρύνει την καινοτομία και την τεχνολογία, ενώ στέκεται διαρκώς δίπλα στην ελληνική κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.






MOBILE_BANKING_1


Εξελίσσεται παράλληλα με την τεχνολογική ανάπτυξη προσφέροντας νέες εμπειρίες εξυπηρέτησης, δημιουργώντας σύγχρονο περιβάλλον εργασίας για τους ανθρώπους της και πρωτοπορώντας στην ψηφιακή εποχή με καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα.

Για την Εθνική Τράπεζα εδώ και 180 χρόνια, ο άνθρωπος βρισκόταν πάντοτε στο κέντρο. Κάθε απολογισμός, όπως δείχνει η ανθεκτικότητα και η επιδραστικότητά της μέσα στο χρόνο, ήταν για αυτή μια πρόκληση για το μέλλον και ένα μάθημα ζωής για όλους. Ένα «τέλος» για ό,τι αφήνουμε πίσω μας, «μια αρχή» για ό,τι ελπιδοφόρα έρχεται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροφυλάχθηκε ο Τέρνερ, επέστρεψε ο Τσαλμπούρης
Επόμενο άρθροΚυβερνητικές πηγές για Δένδια: «Είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως»