«Ειδικά για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Δάση φέτος διατίθενται ποσά ρεκόρ για τα δεδομένα του Ταμείου μας» αναφέρουν από το Πράσινο ταμείο χαρακτηριστικά.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κατανομή του φετινού προϋπολογισμού του Πράσινου Ταμείου και τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι ενεργά.

Για πρώτη φορά, επίσης, το Πράσινο Ταμείο ευθυγραμμίζεται στις πρακτικές όλων των εθνικών και χρηματοδοτικών εργαλείων εκδίδοντας και δύο πολυετή προγράμματα, για την Απολιγνιτοποίηση και το Θαλάσσιο Περιβάλλον-Γαλάζιο Ταμείο, κάνοντας χρήση της πρόσφατης διάταξης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι 2022 με τον Κλιματικό Νόμο.

Όπως αναφέρουν από το Πράσινο Ταμείο σχετικά: «Το ΥΠΕΝ αντιμετώπισε έτσι μια χρόνια παθογένεια του φορέα μας, που από κακή διατύπωση του ιδρυτικού του νόμου επιτρεπόταν να εκδίδει μόνο ετήσια προγράμματα, αναγκαζόμενοι έτσι ως σήμερα να μεταφέρουμε με πολύπλοκες διοικητικές διαδικασίες ποσά από χρονιά σε χρονιά.

Ειδικά για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Δάση φέτος διατίθενται ποσά ρεκόρ για τα δεδομένα του Ταμείου μας, ενώ και οι δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου θα διαθέτουν 30% αυξημένους πόρους σε σχέση με πέρσι».

Να αναφέρουμε ενδεικτικά πως και για το Φυσικό περιβάλλον και τις δράσεις καινοτομίας προβλέπονται 30 εκατ. Ευρώ, για την προστασία και αναβάθμιση των δασών 12 εκατ. Ευρώ μεταξύ άλλων.

Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2023

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση με τον Χρήστο Τριαντόπουλο είχε ο Αχιλλέας Μπέος
Επόμενο άρθροΈρχεται… Black Sabbath μπαλέτο από το Birmingham Royal Ballet – Ποια τραγούδια θα έχει η παράσταση