Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Εξήντα δύο είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ενενήντα τρεις συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Είκοσι μία (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, στο βίντεο που ακολουθεί:

Η εικόνα διασποράς του ιού στην Περιφέρεια – Νέα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Άλλος ένας θάνατος καταγράφηκε σήμερα στην περιοχή της Καστοριάς, ενώ ένας 75χρονος από την Κέρκυρα έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο νομό Κοζάνης, ο ιός μετρά 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 10 θανάτους.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να μπει φρένο στην διασπορά του κορονοϊού θα εφαρμοστούν στη Μύκονο από αύριο Δευτέρα 6 Απριλίου για 14 μέρες.

Θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ ως τις 8 το πρωί  της επόμενης μέρας, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα μετακίνησης των κατοίκων για να παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αναστέλλεται επίσης η δυνατότητα να μεταβαίνουν σε τελετές (γάμους, βαφτίσια κτλ) καθώς και να κάνουν σωματική άσκηση. Η βόλτα κατοικίδιου θα γίνεται μόνο για 15 λεπτά και γύρω από το σπίτι.

Επιπλέον, οι πάγκοι στις λαϊκές θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 10 μέτρα μεταξύ τους, ενώ θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι από τη μία πλευρά του δρόμου.

Στη Σαντορίνη αναστέλλεται προσωρινά η οικοδομική δραστηριότητα για 30 μέρες σε ολόκληρη τη γεωγραφική και διοικητική ενότητα του δήμου. Εξαιρούνται οι εργασίες για την ανακατασκευή του λιμανιού, η αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου προς το λιμάνι, η αποκατάσταση του δρόμου του Μονολίθου περιοχής αεροδρομίου, η αποκατάσταση της βατότητας και η άρση της επικινδυνότητας του δρόμου στην Καλντέρα της Οίας και του Φηροστεφανίου.

Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της αναστολής των εργασιών.

Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

«Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος έχει και τις γιορτές του Πάσχα, που είναι πολύ κρίσιμος. Κανείς μας δεν θέλει να δει αυτές τις συγκλονιστικές, τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Δεν «παίζουμε» με αυτόν τον ιό, είναι θανατηφόρος. Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμα μια φορά, να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες τις οποίες έχει δώσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες.

Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει αυτό, έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στα 70 τα θύματα από τον κορονοϊό στη χώρα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε από πνευμονία η διάσημη ηθοποιός Σέρλι Ντάγκλας, μητέρα του ηθοποιού Κίφερ Σάδερλαντ
Επόμενο άρθροTo «#ΜένουμεΌρθιοι» παρουσιάζει ο Α. Τσίπρας