Για τις θέσεις της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας και μεταναστευτικής πολιτικής ενημέρωσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί υποψήφιους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν εξελέγησαν στις κάλπες, της περασμένης χρονιάς. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε, ότι η προστασία των συνόρων αποτελεί ζήτημα πρωτίστης σημασίας, ενώ ο Νότης Μηταράκης προέβλεψε ότι σύντομα η εικόνα στα νησιά, θα είναι διαφορετική.

Είναι ένας κύκλος που εγκαινιάζει μία προσπάθεια ενεργοποίησης του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, όπως ανέφερε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στέργιου. Η αρχή έγινε σήμερα με θέματα ασφάλειας και μεταναστευτικής πολιτικής. Στο βήμα βρέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε έναν απολογισμό των πρώτων 7 μηνών της διακυβέρνησης Πρόκειται για έργο αποτελέσματος που βελτιώνει χειροπιαστά τη ζωή των πολιτών, ανέφερε. Σχετικά με το μεταναστευτικό επισήμανε ότι η προστασία των συνόρων αποτελεί ζήτημα πρωτίστης σημασίας για την κυβέρνηση. Το ίδιο και η εξάρθρωση των εγκληματικών στοιχείων που «σάρωναν για χρόνια τη χωρα»

«Τα Εξάρχεια θα παραδοθούν ξανά στους κατοίκους τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει: εκκένωση πολλών καταλήψεων και πεζές περιπολίες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε εμμέσως και στα πρόσφατα γεγονότα στη Μενάνδρου: «Τέλος το καθεστώς ατιμωρησίας για όσους διαπράττουν δολοφονίες και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά», τόνισε, προσθέτοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ελεύθεροι δεν πρόκειται να ξανακυκλοφορήσουν.

Σχετικά με τα θέματα πολιτικής προστασίας επισήμανε ότι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές «λες και ήμασταν σε πολεμική περίοδο», που σημειώθηκαν στις φονικές φωτιές στο Μάτι, ήταν αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών και της έλλειψης ηγεσίας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταρακης ανέλυσε τις 7 στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Ζούμε τα απόνερα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην πολιτική και στη λογική που υιοθετήθηκε, η Ελλάδα πλέον δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» σημείωσε με νόημα.

Τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός και εκτίμησε ότι πολύ σύντομα η εικόνα στα νησιά θα είναι διαφορετική.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη χωρίς να στηρίζουμε εμείς πρώτοι τα νησιά μας», τόνισε και αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΚΟ τονίζοντας ότι «Αυτό που συνέβη στη Μόρια, δεν συνάδει με τη διαδικασία ασύλου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εμπλοκή τρίτων».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις Βρυξέλλες Δένδιας-Βαρβιτσιώτης για τις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ
Επόμενο άρθροΣτο τέλος η Τότεναμ, 3-2 την Άστον Βίλα