Έντονη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών τεσσάρων σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, για την επιχειρούμενη μετατροπή των σχολείων τους σε Πρότυπα και Πειραματικά. Δημοσίευμα που κυκλοφόρησε με πηγές από το Υπουργείο Παιδείας εμφάνισε το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου και το 2ο ΓΕΛ Βόλου,ως τα σχολεία που προτάθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας προς το Υπουργείο Παιδείας, για να μετατραπούν σε πρότυπα και πειραματικά.Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων, όπως και άλλοι εκπαιδευτικοί, με τη στήριξη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης,στο προαύλιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας να αρθεί η όποια εισήγηση του Διευθυντή, τονίζοντας πως κανένας Σύλλογος Διδασκόντων των σχολείων όλου του νομού δεν συναινεί ώστε να μετατραπούν σε πρότυπα και πειραματικά τα σχολεία τους.
Σημείωναν πως θα χαθούν οι οργανικές τους θέσεις και θα υπάρχει διάκριση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ ζήτησαν την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και όλων των σχολείων, με εκπαιδευτικούς, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και χρηματοδότηση.Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας βρέθηκε στο προαύλιο για να ακούσει τους καθηγητές και στην ερώτησή τους τι περιλαμβάνει η εισήγηση της Δευτεροβάθμιας, υποστήριξε πως η Διεύθυνση ανέφερε πως υπάρχουν πολλά σχολεία στον νομό που πληρούν τις προδιαγραφές για να γίνουν πρότυπα και πειραματικά, καθώς έχουν άξιο εκπαιδευτικό προσωπικό, διενεργούν δράσεις και καινοτόμα προγράμματα και τόνισε πως αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί για τα σχολεία της Μαγνησίας.
Η απάντησή του αυτή έφερε αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς που επίμονα ζητούσαν να μάθουν συγκεκριμένα ποια είναι τα προτεινόμενα σχολεία, με τον κ. Σταχτέα να μη δίνει άλλα στοιχεία.
Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως, από τη στιγμή που δεν θέλουν να εξελιχθούν με αυτό τον τρόπο τα σχολεία τους, δεν μπορεί κανείς να τους αναγκάσει να συμφωνήσουν με το Υπουργείο και ζήτησαν από τον Διευθυντή να πάρει πίσω την απόφασή του και να πει πως δεν προτείνει κανένα σχολείο να γίνει πρότυπο και πειραματικό.Ο Διευθυντής αρνήθηκε να κάνει τέτοια πρόταση και είπε ότι, οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίες είναι αρνητικές στην εξέλιξη αυτή, έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο Υπουργείο, το οποίο είναι υπεύθυνο να αποφασίσει τελικά ποια θα είναι τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.Η ένταση που σημειώθηκε διήρκησε αρκετή ώρα με τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν πως εκείνο που επιθυμούν είναι αναβάθμιση της παιδείας στο σύνολό της και όχι διαχωρισμό μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ η γραμματέας της Ένωσης Γονέων σημείωσε πως οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί από τα σχολεία για τις εξελίξεις αυτές, γι’ αυτό και ακόμη δεν είναι ούτε υπέρ, ούτε κατά των εξελίξεων.
Οι εκπαιδευτικοί σημείωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η ΕΛΜΕ θα αποστείλει επίσημα και τη θέση όλων των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας στη Δευτεροβάθμια, προκειμένου αυτή να κοινοποιηθεί στους αρμοδίους.Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών βρέθηκε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν παρέστη τελικά, πραγματοποιώντας νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Προηγούμενο άρθροΓια πρώτη φορά καταρτίζεται κοστολογημένο πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία
Επόμενο άρθροLive ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού για την ένταξη νέων σκαφών στο Λιμενικό