Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, προκειμένου να προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου, απευθύνονται όλο και περισσότεροι υποψήφιοι, προκειμένου να αυξήσουν τις ελπίδες επιτυχίας τους.
Ο ανταγωνισμός για τον πρώτο γραπτό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια στη χώρα, είναι έντονος, καθώς οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 108.000 με τις προσφερόμενες θέσεις να αγγίζουν τις 5.124.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών φροντιστών Μαγνησίας κ. Κώστας Νάνος ανέφερε πως «υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στα φροντιστήρια, προκειμένου να οργανωθούν και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον γραπτό διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς είναι ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός που διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια με στόχο τη στελέχωση του Δημοσίου».

Στη Μαγνησία υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό φροντιστηρίων που προσφέρουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας των υποψήφιων για τον γραπτό διαγωνισμό.
Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονται με νομικές, μαθηματικές, οικονομικές και γλωσσικές γνώσεις.
Όπως αναφέρουν φροντιστές, οι περισσότεροι υποψήφιοι δυσκολεύονται στα νομικά ζητήματα και τα μαθηματικά.

Πάντως οι ώρες μαθημάτων στα φροντιστήρια μπορεί να φτάσουν για τους υποψήφιους και τις 30-40. Υπάρχουν επίσης και τα μαθήματα που διεξάγονται διαδικτυακά για την ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση των υποψήφιων.
Παρά τις χαμηλές αμοιβές που προσφέρει το δημόσιο, παραμένει ελκυστικό, γιατί εκεί η εργασία είναι εξασφαλισμένη.
Ο κ. Νάνος σημείωσε πως τα φροντιστήρια έχουν οργανωθεί επαρκώς, όπως στο επίπεδο των προσφερόμενων σημειώσεων με γνώσεις, για να βοηθήσουν τους υποψήφιους στη σημαντική προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει.

Η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων προτίμησης των υποψήφιων ΠΕ αφορά τον κλάδο – ειδικότητα ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών/ ΠΕ Διοικητικοοικονομικών/ Διοικητικών/ Διοικητικού Προξενικού με 52.925 προτιμήσεις.
Αντίστοιχα, πρώτος με διαφορά στις προτιμήσεις των υποψήφιων ΤΕ είναι ο παρεμφερής κλάδος – ειδικότητα ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών/ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού/Διοικητικού/Διοικητικού – Οικονομικού με 16.641 προτιμήσεις.

Σε πλήθος προτιμήσεων των υποψήφιων ΠΕ ακολουθεί ο κλάδος Οικονομικού με 17.592 προτιμήσεις, καθώς και οι Νομικής (4.079), Αρχαιολόγων (3.565) και Γεωπόνων (3.326), Περιβαλλοντολόγων (3.205), Πληροφορικής (2.882), Κοινωνιολόγων (2.751), Μηχανικών Πολιτικών Μηχανικών (1.788) και Ψυχολόγων (1.727 προτιμήσεις).
Δημοφιλείς στους υποψήφιους ΤΕ είναι και οι κλάδοι – ειδικότητες ΤΕ Λογιστών/ΤΕ Οικονομικού Λογιστικού/ΤΕ Οικονομικού (10.428), Πληροφορικής (3.252) και Γεωπονίας/Τεχνολόγων Γεωπονίας (2.684), Πολιτικών Μηχανικών (2.013) και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουριστικών Επαγγελμάτων (1.813 προτιμήσεις).
Σε ό,τι αφορά στο πλήθος αιτήσεων συμμετοχής ανά ηλικία, 24.569 υποβλήθηκαν από υποψήφιους έως 30 ετών, 48.067 από 31 έως 40 ετών, 29.210 από 41 έως 50 ετών και 6.111 από υποψήφιους 51 ετών και άνω.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν εντός δύο μηνών από την πραγματοποίησή του. Οι επιτυχόντες θα αρχίσουν να δουλεύουν από τον Σεπτέμβριο. Οι προσλήψεις αφορούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, οργανισμούς.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Θλίψη για τον θάνατο 70χρονου
Επόμενο άρθροΚαρκίνος: Ποιον σοβαρό κίνδυνο κρύβει η συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων