Ευρισκόμενος σε μια πηγή σε μια ήσυχη κοιλάδα στο Εθνικό Πάρκο Serengeti της Τανζανίας στις 17 Φεβρουαρίου, ο φωτογράφος Sergio Pitamitz ήλπιζε να συλλάβει μερικές εικόνες από μετακινούμενες ζέβρες, όταν εντόπισε μια αγέλη που εμπεριείχε το ασυνήθιστο θέαμα, μίας σπάνιας “ξανθιάς” ζέβρας.

 

«Αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν μια ζέβρα που είχε κυλιστεί στη λάσπη», δήλωσε ο Pitamitz Όμως, καθώς παρακολούθησε το ζώο να μπαίνει στο νερό και να αρχίσει να πίνει, παρατήρησε ότι η “σκόνη” δεν πλύθηκε.

 

Η φέρουσα ξανθό τρίχωμα και ανοιχτά χρώματα ζέβρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πάσχει πιθανότατα από αλμπινισμό, μια κατάσταση που σημαίνει ότι το ζώο έχει λιγότερη μελανίνη στο δέρμα του προκαλώντας τη διαφοροποίηση τους από τις κλασσικές ζέμπρες.

 

“Τίποτα δεν είναι γνωστό για τον αλβινισμό στις ζέβρες”, αναφέρει σε μήνυμα του ο γενετιστής Barsh του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας HudsonAlpha. Ενώ ξανθές ζέβρες έχουν εντοπιστεί να ζουν προστατευμένες σε εθνικά πάρκα ή σε ζωολογικούς χώρους, είναι η πρώτη φορά που μια ζέβρα του είδους βρέθηκε στο φυσικό περιβάλλον.

 

Ωστόσο, αυτή η φωτογραφία αποτέλεσε αφορμή ώστε να επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες ότι οι εν λόγω ζέβρες γίνονται αποδεκτές σε αγέλες των «κανονικών» συγγενών τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλμπινισμός έχει τεκμηριωθεί και σε διάφορα άλλα είδη ζώων, όπως οι καμηλοπαρδάλεις, οι πιγκουίνοι και τα ποντίκια.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο 6ο MoraitisRun αυτή την Κυριακή
Επόμενο άρθροΗ ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα υψηλότερη όσο ποτέ