Μοιράσου το άρθρο:

Εντυπωσιακή ήταν, για μια ακόμη χρονιά, η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας Βόλος 2019, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με κύριο διοργανωτή την Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του φορέα της «Μαγνήτων Κιβωτός». Τιμώμενη πόλη για φέτος, είναι η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τιμώμενο πρόσωπο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρος ο Β’, τον οποίο υποδέχθηκαν, ραίνοντάς τον με ροδοπέταλα, μικροί μαθητές.

Με εμφανή την συγκίνηση για την υποδοχή, αλλά και για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Αλεξάνδρεια ως τιμώμενη πόλη στις φετινές εκδηλώσεις, ο μακαριώτατος τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο Έλληνας πάντα ήταν θαλασσοπόρος, είτε στην Αλεξάνδρεια, την οποία έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος, είτε οπουδήποτε αλλού. Πρόσθεσε δε, πως ισχύει αυτό που λένε, ότι αν δεν υπήρχε ένας Αλέξανδρος, δεν θα έχτιζε ποτέ ο Μέγας Κωνσταντίνος την Κωνσταντινούπολη.

«Βρίσκομαι κοντά σας από το Πατριαρχείο μας, το γεμάτο από ιστορία και παρελθόν, αλλά και ένα δυναμικό μέλλον. Έχουμε μείνει λιγοστοί, αλλά φιλάμε τις Θερμοπύλες σε αυτή την ελληνική πόλη της Αλεξάνδρειας, με την κοινότητά μας, τα σχολεία μας, με τις Εκκλησίες μας, που λειτουργούν σε όλη την γη της Αιγύπτου» δήλωσε ακόμη, ο πατριάρχης, καλώντας τους ανθρώπους «να στολίζουν τη ζωή τους με όμορφες εκδηλώσεις, όπως αυτές τις Ναυτικής Εβδομάδας, που ομορφαίνουν την πεζότητα της ζωής μας».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, επισήμανε ότι με την παρουσία του πατριάρχη Αλεξανδρείας στις φετινές εκδηλώσεις σφραγίζεται μια νέα εποχή σχέσεων μεταξύ Βόλου και Αλεξάνδρειας.

Ακολούθησε συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου, με μαέστρο τον κ. Βασίλειο Τασούδη. Παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα σε διασκευές των Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου. Σημείο αναφοράς η θάλασσα της Μεσογείου και το ιστορικό νησί της Κρήτης με όμορφα ριζίτικα τραγούδια, προς τιμήν του Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου Β’, Κρητός και Αγκαραθίτου.

Την ίδια στιγμή στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης βιβλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου – Ποιοι εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ.
Επόμενο άρθροΣτην πίστα των Σερρών το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας