Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για οκτώ αδικήματα, εκ των οποίων τέσσερα κακουργήματα. Με την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 ξεκίνησε η συνεδρίαση. Τον αποκλεισμό εξάλλου, από την διαδικασία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου ανακοίνωσε το προεδρείο, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με βουλευτές τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΙΝΑΛ και την ΝΔ.. Ο κ. Μάρκου πάντως θα έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στη μυστικη ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί αργά το βράδυ.

Τον αποκλεισμό από την διαδικασία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου ανακοίνωσε ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής. Αιτία η ένταση που δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, με αποτέλεσμα το προεδρείο της Βουλής να αποφασίσει την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας μιας και στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι βουλευτές τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΙΝΑΛ και την ΝΔ..

Ο κ. Μάρκου πάντως θα έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής. Κυρίως, είπε ότι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό.

Το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία που θα γίνει το βράδυ επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒ.Κεκγκέρογλου:Επεξεργασία, σε συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, του οδικού χάρτη της χώρας (audio)
Επόμενο άρθροΎφεση έως 9,8% και ανεργία μέχρι 20,4%