«Μετά τον θυμό που άκουσα, αναστέλλω για έξι μήνες τρία οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στα καύσιμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.

 

«Θα έπρεπε κανείς να είναι κουφός για να μην ακούσει την οργή των Γάλλων, η βία πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

 

«Το κράτος είναι εγγυητής της ειρήνης, της δημόσιας τάξης, κανένας φόρος δεν πρέπει να διακινδυνεύει την εθνική ενότητα», υπογράμμισε. «Εάν μειώσουμε τους φόρους, θα πρέπει να μειώσουμε επίσης και τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε επίσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» έγιναν στις 17 Νοεμβρίου κατά των αυξήσεων στις τιμές καυσίμων και από τότε έχουν εξελιχθεί σε κίνημα διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής Μακρόν.

 

Αποκορύφωμα ήταν η διαδήλωση του Σαββάτου, στο Παρίσι, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ βίαιη διαμαρτυρία, με πάνω από 100 τραυματίες, περισσότερες από 400 συλλήψεις και εικόνες χάους στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα Μακρόν-Φιλίπ

 

Την ίδια ώρα, σε νέα χαμηλά περνάει η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν και του Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial για το Paris Match και το Sud Radio.

 

Η δημοτικότητα του Μακρόν υποχώρησε στο 23% στην έρευνα της τελευταίας εβδομάδας, καταγράφοντας πτώση έξι μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η δημοτικότητα του Φιλίπ κινείται 10 μονάδες χαμηλότερα, στο 26%.

 

Το χαμηλό του Γάλλου Προέδρου φτάνει στο σημείο που ήταν ο Φρανσουά Ολάντ στα τέλη του 2013, σύμφωνα με το Paris Match. Ο Ολάντ θεωρείτο τότε ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης της σύγχρονης γαλλικής ιστορίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε εκπροσώπους των κληρικών συναντήθηκε ο Γαβρόγλου
Επόμενο άρθροΑποφιλακίζεται από λεπτό σε λεπτό ο Ριχάρδος