Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζει η αστυνομία τα παράνομα κέρδη μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας και το οποίο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία, μέσω των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων, ενώ διακινούσε και κοκαΐνη, καθώς και ηρωίνη στην Αττική και σε Βόλο, Άμφισσα, Ναύπλιο, Φθιώτιδα, Κρήτη, Σαντορίνη, Σκιάθο και Μυτιλήνη. Σημειώνεται, ότι η οργάνωση, από τον Σεπτέμβριο του 2018, διακίνησε τουλάχιστον 500 κιλά κάνναβη, 6 κιλά κοκαΐνη και 1 κιλό ηρωίνη, ενώ τα παράνομα κέρδη του υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Θεσπρωτία, Κρήτη, Μαγνησία και Ναύπλιο, συνελήφθησαν 22 άτομα, κυρίως Αλβανοί και Έλληνες, εκ των οποίων 13 μέλη της οργάνωσης, 7 αυτόνομοι διακινητές ναρκωτικών, ένας κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και μία γυναίκα, ως συνεργός στη μεταφορά των ναρκωτικών. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν είκοσι έρευνες σε οικίες και οχήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: 142,5 κιλά κάνναβη και 3,3 κιλά κοκαΐνη, ποσότητες ηρωίνης, 314 χάρτινα αποκόμματα εμποτισμένα με τη ναρκωτική ουσία LSD, 98 ναρκωτικά δισκία, πυροβόλο όπλο πιστόλι και 16.756 ευρώ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης, κατασχέθηκαν επιπλέον 140 κιλά κάνναβης, 650 γραμμάρια κοκαΐνης και 400 γραμμάρια ηρωίνης.

 

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νόμου περί όπλων.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που χρειάζεται η εποχή μας
Επόμενο άρθροΚλειστά σχολεία και ακυρώσεις πτήσεων