Μια υπόθεση παράτυπων μεταναστών απασχολεί το Λιμεναρχείο Βόλου και τις δικαστικές αρχές της περιοχής. 50χρονος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου που είναι Τούρκος, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια.
Οι παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Βόλου, όταν αποσφραγίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο με επικαθήμενο όχημα, που περιείχε κενά μεταλλικά φιαλίδια αεροζόλ, με προορισμό βιομηχανία στην Α’ ΒΙ.ΠΕ.
Οι τελωνειακοί είδαν τους μετανάστες στοιβαγμένους στην καρότσα και άμεσα ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Βόλου.
Πρόκειται για δύο ανήλικους από το Μπαγκλαντές ηλικίας 16 και 17 χρονών και τέσσερις ενήλικες από τη Συρία και το Μπαγκλαντές 18, 33, 20 και 24 χρονών, που ο φερόμενος ως διακινητής έβαλε στην καρότσα του φορτηγού, ενώ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης σε βενζινάδικο στην Κωνσταντινούπολη και ταξίδευσαν από την Παρασκευή.
Τόσο ο οδηγός του φορτηγού όσο και οι μετανάστες συνελήφθησαν, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μεταφορικό μέσο διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με καταθέσεις των μεταναστών, οι δύο απ’ αυτούς πλήρωσαν από 2.200 € και οι υπόλοιποι από 3.000 € στον διακινητή τους, που σύμφωνα με μαρτυρίες τους, ήταν ο 50χρονος οδηγός του φορτηγού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, προορισμός των δύο ήταν η Γαλλία και των τεσσάρων η Γερμανία.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι μετέφερε μετανάστες, τους οποίους έβαλαν στην καρότσα του φορτηγού διακινητές, ενώ ο ίδιος κοιμόταν σε χώρο στάθμευσης βενζινάδικου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος που θεωρείται ότι ήταν διακινητής των έξι μεταναστών παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Οι δύο ανήλικοι παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων στις 25 Νοεμβρίου 2021 και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι τέσσερις ενήλικες (δύο από τη Συρία και δύο από το Μπαγκλαντές) οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, απ’ όπου ζήτησαν προθεσμία και θα δικαστούν ξανά την Παρασκευή.
Τόσο ο Τούρκος που φέρεται να είναι διακινητής, όσο και οι τέσσερις ενήλικες, κρατούνται στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΓιαγιά Mad Clip – «Από τη σορό έλειπαν ο χρυσός σταυρός του και το κινητό του»
Επόμενο άρθροΑρκάς – Απολαυστικός διάλογος ηλικιωμένων στο νέο σκίτσο του