Σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού θα προχωρήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία λαμβάνει η χώρα, για την προστασία από τον κορονοϊό. Αυτό πρότεινε κατά τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που κράτησε πάνω από 2 ώρες, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας θα εξουσιοδοτηθεί ο ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρήσει στις προσλήψεις.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα κενά όπου υπάρχουν.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύσκεψη διατομεακής επιτροπής, προκειμένου να συντονίζει τις ενέργειες μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Ο υπουργός συνέστησε σε όλους να ακούμε με προσοχή τις υποδείξεις των λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ και συνέστησε ψυχραιμία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΟΔΥ καθηγητής λοιμοξιολογίας Σωτήρης Τσιώρδας, ανέφερε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει κρούσμα τις επόμενες τρεις εβδομάδες, και επεσήμανε ότι υπάρχει επαγρύπνηση των υπηρεσιών τονίζοντας ότι είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες.

Η ετοιμότητα είναι αυξημένη όπως είπε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς από την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε ότι ο κορονοϊός είναι παγκόσμια απειλή. Εως τώρα ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ελέγχθηκε ένα ύποπτο περιστατικό και 28 ψευτο -ύποπτα ήταν όλα αρνητικά.

«Λαμβάνονται πραγματικά πιο αυστηρά μέτρα, ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου της χώρας. Αλλά ένα περιστατικό που έχει χρόνο επώασης που μπορεί να φτάσει τις 10, τις 12, τις 14 μέρες, μπορεί να ξεφύγει από την πύλη εισόδου της χώρας και εκεί είναι αναγκαία η επικοινωνία με το γιατρό», ανέφερε ο κ. Τσιώδρας.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος είπε ότι όσοι έχουν συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης και ανησυχούν να επικοινωνούν με τον γιατρό τους και να μένουν σπίτι. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή για ένα πρόβλημα για το οποίο δεν έχουμε ασθενή στη χώρα και σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υπάρχει λόγος πανικού, πρόσθεσε. Η πιθανότητα ίασης των περιστατικών ανέρχεται στο 98% ανέφερε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη
Σχετική είδηση: Συνεδριάζει εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (video)
Χαρακτηριστικά πανδημίας βλέπουν στην εξάπλωση του ιού οι επιστήμονες-Γουχάν:Σε λειτουργία το νέο νοσοκομείο (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: «Έφυγε» από τη ζωή η έμπορος του Βόλου Σοφία Νάσιου – Αύριο Τρίτη η κηδεία
Επόμενο άρθροΚΤΕΛ Μαγνησίας: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια αύριο Τρίτη