Το αστρονομικό πόσο των 74 εκατ. ευρώ πρόκειται να επενδύσει καναδική εταιρεία για την παραγωγή και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στην περιοχή της Θήβας, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία Green Organic Dutchman Holdings (TGOD) Hellas, θυγατρικής της Καναδικής Green Organic Dutchman Holdings (TGOD) Inc.

 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, επιβεβαιώνει δημοσιεύματα σχετικά με την επένδυση και αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει με διάφορα Υπουργεία της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τις αρχές του 2018 και αναμένει άδεια για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

 

Η εταιρεία και η Ελληνική Κυβέρνηση είχαν προχωρήσει σε συζητήσεις σχετικά με τη φύση των προτεινόμενων σχεδίων. «Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά το βιολογικό προϊόν και τη διαδικασία της TGOD, καθώς και τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη (24/01/2019), με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TGOD Hellas, Μάρκο Αναστασιάδη.

 

Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει σε έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας, μεγάλης κλίμακας Μονάδα Παραγωγής και Επεξεργασίας Κάνναβης, σε φάσεις. Οι εγκαταστάσεις της TGOD στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα GACP και eGMP των καναδικών και διεθνών εγκαταστάσεων της εταιρείας και θα τηρούν τα ίδια πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας. Η καλλιέργεια αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την ελληνική οικονομία.

 

Η TGOD σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε εταιρικές σχέσεις με ελληνικά πανεπιστήμια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας, με στόχο να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας για τα φάρμακα που βασίζονται σε κανναβινοειδή.

 

Η TGOD αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι η Ελλάδα, με ευνοϊκούς ρυθμούς εργασίας και ιδανικές κλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια κάνναβης, παρέχει ένα βέλτιστο περιβάλλον για την παραγωγή υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους, μεγάλης κλίμακας οργανικής κάνναβης. Η κεντρική ευρωπαϊκή τοποθεσία της χώρας επιτρέπει εξαγωγές προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες με δραματικά μειωμένο κόστος μεταφοράς.

 

Η Green Organic Dutchman Holdings

 

Η εταιρεία Green Organic Dutchman Holdings Ltd. είναι μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία οργανικής κάνναβης, με δραστηριότητες επικεντρωμένες στις αγορές ιατρικής κάνναβης στον Καναδά, στην Ευρώπη, στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και στην καναδική αγορά για ενήλικες. Η TGOD διαθέτει χωρητικότητα 170.000 κιλών και κατασκευάζει εγκαταστάσεις καλλιέργειας 1.382.000 τετραγωνικών ποδιών των σε ολόκληρο το Οντάριο, το Κεμπέκ, τη Δανία και την Τζαμάικα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Τέλος» ο Λάσμε από τον Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθροΣημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το Sani Resort