Η κινεζική εταιρία τεχνολογίας Xiaomi ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. γουαν (περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τις έξυπνες συσκευές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi Λέι Τζαν δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την εστίασή της στο AioT, όρο με τον οποίο αναφέρεται στον συνδυασμό της τεχνητής νοημοσύνης και του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Η Xiaomi ελπίζει να αυξήσει τα έσοδά της από υπηρεσίες υψηλής αξίας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος ταυτόχρονα στην παρουσία της στην Ευρώπη.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι άγνωστη στην Xiaomi. Η AI βρίσκεται στο επίκεντρο των διαφημιστικών μηνυμάτων της Xiaomi για τις φωτογραφικές τεχνολογίες της στα νέα smartphones και τα έξυπνα ηχεία. Το ίδιο ισχύει και στο IoT. Στην πραγματικότητα, η Xiaomi ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία IoT παγκοσμίως “συνδέοντας περισσότερες από 132 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές (εξαιρουμένων των κινητών τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών), συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 εκατομμυρίων καθημερινών ενεργών συσκευών από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018”. Η κατηγορία των έξυπνων οικιακών προϊόντων περιλαμβάνει προϊόντα που κυμαίνονται από έξυπνες βαλίτσες μέχρι έξυπνα σκούτερ και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

 

Σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές του κλάδου, η εταιρεία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων της εν μέσω της ύφεσης που παρατηρείται στην παγκόσμια αγορά smartphone, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί καθώς πολλαπλασιάζονται οι τεχνολογίες 5G. Ταυτόχρονα, η Xiaomi θεωρεί ότι έτσι αναλαμβάνει δράση την στιγμή που οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κορυφώνονται.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η απόφαση αυτή, πάρθηκε μετά την στρατηγική συνεργασία της Xiaomi με τον κατασκευαστή οικιακών συσκευών TCL.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μας
Επόμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για τη Συρία